Hota Whirlpool AKR 749 NB review

Whirlpool este cea mai mare firmă de electrocasnice din lume şi acest titlu este datorat în egală măsură numărului mare de produse pe care americanii le au la vânzare, dar şi calităţilor de care acestea dau dovadă. Totuşi, unele dintre produsele electrocasnice pentru care Whirlpool nu sunt chiar atât de cunoscuţi sunt hotele. Cu toate astea, ei au pe piaţă câteva produse şi unul dintre ele este Whirlpool AKR 749 NB, un model cu preţ mediu, care se remarcă în special prin modul în care arată.

Aspect

Hota este una încorporabilă şi telescopică. Dacă, din punctul de vedere al dimensiunilor, aceasta se încadrează în limitele impuse de majoritatea produselor asemănătoare de pe piaţă, adică are o lungime de 60 cm şi funcţionarea telescopică este la fel precum la oricare alta (partea de jos se poate extinde pentru a spori suprafaţa de absorbţie), ea reuşeşte să reprezinte o soluţie mai bună decât multe altele datorită aspectului mai deosebit pe care îl are. Fiind un model negru, cu carcasă metalică, arată mai elegant şi poate să fie preferată de persoanele care au o bucătărie mai modernă. În plus, controlul mecanic pe care îl întâlnim la majoritatea hotelor a fost înlocuit cu unul prin butoane, atât pentru iluminare, cât şi pentru treptele de putere.

Whirlpool AKR 749 NB

Funcţii

Din păcate, pentru o hotă nu aspectul este tot ceea ce contează, iar din punctul de vedere al calităţii şi a ceea ce oferă, hota este un pic cam scumpă. În niciun caz nu este un aparat slab şi, până la urmă, îşi face treaba într-un mod decent, dar pentru preţul cerut se putea un pic mai bine.

Aşadar, aceasta nu excelează la puterea de absorbţie. Deşi are trei trepte de putere, între ele nu există diferenţe chiar atât de mari, mai ales cum se începe de la o capacitate destul de mică. Aşadar, pe prima treaptă, hota absoarbe 145 mc/h, în timp ce pe ultima ajunge până la 336 mc/h, adică decentă, dar în niciun caz extraordinar.

În rest, însă, ea se descurcă un pic mai bine, mai ales în privinţa consumului de energie electrică. Făcând parte din clasa E, are un consum de 127 kW/an, ceea ce este ok pentru o hotă. Mai trebuie spus că modelul are un filtru antigrăsime din aluminiu, de clasa D, nu cel mai bun pe care l-am văzut, dar oricum superior în comparaţie cu ceea ce se găseşte la alte produse mai ieftine.

Concluzii

Whirlpool AKR 749 NB este o hotă care arată foarte bine, dar care nu reuşeşte să dubleze acest lucru şi prin nişte performanţe care să fie ieşite din comun. Deşi îşi face treaba destul de bine şi este un produs util, dacă era mai ieftină chiar ar fi fost o achiziţie mai avantajoasă.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply