Whirlpool 6th Sense BLF 8122 OX, combina de capacitate medie, dar foarte eficientă

Whirlpool este un producător foarte mare de electrocasnice şi tocmai de aceea aparatele sale frigorifice tind să fie unele foarte diverse. Mai mult decât atât, acestea vin cu dotări bune, fără însă să exagereze preţurile prea tare şi astfel este sunt relativ uşor de cumpărat de către români. Whirlpool 6th Sense BLF 8122 OX este un aparat pentru care descrierea se potriveşte, aşa cum vom vedea.

Design şi compartimentare

Combina este una comună dacă ne luăm doar după cum arată pe exterior. Asta pentru că dincolo de culoarea de inox, nu prezintă prea multe aspecte deosebite. Nu are nici un aparat de răcit apa şi nici panou de control, dar nici nu i se pot imputa prea multe, pentru că în cazul categoriei sale Whirlpool pune mai mult accentul pe utilitate decât pe design.

Whirlpool 6th Sense BLF 8122 OX interior

Totuşi, este un aparat destul de mare, de 339 l, la o înălţime de doar 188 cm, ceea ce îl face mai uşor accesibil persoanelor nu foarte înalte. Frigiderul în sine are 228 l, ceea ce este destul de mult. Acesta este împărţit în patru compartimente prin rafturi din sticlă. Aşa cum era de aşteptat, există şi spaţiul pentru legume şi fructe, dar şi încă trei rafturi pe uşă, inclusiv unul cu spaţiu special pentru ouă. Este spaţiu suficient pentru alimente, iar dacă vreun vas mai mare nu încape, atunci poate să fie uşor scos un raft de sticlă.

Congelatorul nu este nici el chiar unul mic, având un volum de 111 l. În plus, spaţiul este împărţit în trei compartimente încăpătoare.

Whirlpool 6th Sense BLF 8122 OX exterior

Funcţii şi tehnologii

Probabil că aici este domeniul unde multe modele ale firmei americane se prezintă mai bine. Asta pentru că tehnologiile folosite sunt mai impresionante dacă le comparăm cu design-ul. Totuşi, nu se poate spune că modelul străluceşte chiar cu totul. Deşi are un sistem automat de dezgheţare pentru frigider, acesta nu este păstrat şi pentru congelator, aşa că din când în când va trebui să munceşti un pic pentru a scăpa de gheaţă. În rest, prezent este şi sistemul Al şaselea simţ, care are atât rolul de a menţine pentru mai mult timp prospeţimea alimentelor, dar şi de a răci mai bine şi mai eficient din punct de vedere energetic.

Clasa energetică este, în schimb, una foarte bună, adică A++ şi de aceea consumul chiar scade mult. Aşadar, combina nu consumă decât 243 kw/an, foarte puţin oricum am privi situaţia. Chiar şi nivelul de zgomot este unul redus, ajungând doar la 38 db.

Concluzii

Whirlpool 6th Sense BLF 8122 OX este o combină foarte bună din unele puncte de vedere şi doar decentă din altele. Însă ceea ce este bun ar trebui să domine, pentru că eficienţa energetică şi volumul sunt două aspecte esenţiale pentru un astfel de aparat. Iar raportul calitate preţ, deşi nu vorbim despre cel mai ieftin aparat al firmei, este bun, mai ales cu există mari şanse să recuperezi mai rapid investiţia.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply