Whirlpool 6th Sense BLF 8121 W, combina decentă şi ieftină

Uneori producătorii de electrocasnice decid să lanseze modele foarte asemănătoare, eliminând anumite aspecte de la unele din ele pentru a mai scade din preţ. Acesta este şi cazul lui Whirlpool 6th Sense BLF 8121 W, un frate geamăn pentru BLF 8121 W AQUA, însă fără un element important care le diferenţiază practic pe cele două două.

Design şi compartimentare

Poate că nu este atât de greu să ghiceşti ce are acest model în minus. Este vorba despre dozatorul de apă, de unde şi lipsa indicatorului AQUA. În rest, cele două sunt identice, cel puţin din punctul de vedere al designului. Avem parte de o combină albă, destul de comună, cu mânere orizontale şi fără prea multe surprize. Dar este şi una cu câteva sute de lei mai ieftină.

Whirlpool 6th Sense BLF 8121 W interior

Totuşi, o mică îmbunătăţire se simte în ceea ce priveşte volumul. Acesta este de 339 l, cu 4 mai mult (diferenţă uşor de explicat prin lipsa dozatorului). În interior lucrurile se prezintă foarte bine, frigiderul având 228 l, o valoare foarte bună. Acesta mai are şi patru rafturi în interior, trei rafturi pe uşă şi compartimentul pentru legume şi fructe. Cu alte cuvinte, dotările standard pentru orice combină modernă care se respectă.

Congelatorul este unul încăpător, de 111 litri şi are trei compartimente şi o capacitate de congelare de 5 kg/zi, din nou una normală pentru un astfel de model.

Whirlpool 6th Sense BLF 8121 W exterior

Funcţii şi tehnologii

Am fost destul de dezamăgit când am văzut la o combină asemănătoare că avea sisteme manuale de dezgheţare atât pentru congelator cât şi pentru frigider. Nici aici nu se schimbă nimic, dar măcar preţul este mai scăzut, ceea ce face ca totul să fie mult mai acceptabil. Până la urmă dezgheţarea nu presupune un efort prea mare, aşa că totul poate să fie ok raportându-ne la preţ.

Totuşi, modelul vine cu sistemul Al şaselea simţ, care aduce cu sine câteva îmbunătăţiri. Adică are o capacitate de răcire mai bună, se bucură de mai multă eficienţă în ceea ce înseamnă consumul de energie şi păstrează alimentele proaspete pentru un timp mai îndelungat.

Clasa energetică este aceeaşi atât de populară la combinele din această clasă, adică A+. Aparatul consumă 300 kw/h, ceea ce nu este în niciun caz mult pentru unul de dimensiunile sale. Iar nivelul de zgomot este de 38 db şi astfel probabil că nici cei mai sensibili cumpărători nu vor avea de ce să se plângă.

Concluzii

Deşi vine cu imperfecţiunile sale, Whirlpool 6th Sense BLF 8121 W este o combină frigorifică bună şi merită să fie cumpărată. În ciuda sistemului de dezgheţare manual, acesta beneficiază totuşi de un raport calitate preţ bun, date fiind mărimea şi consumul pe care îl are. Până la urmă, investiţia poate să fie recuperată în timp şi asta contează cel mai mult petru un aparat frigorific.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply