Whirlpool 6th Sense BLF 8121 W AQUA, combina frigorifică de calitate medie

Nu toate aparatele frigorifice de la Whirlpool fac parte din categoria premium, dar fiecare dintre ele încearcă să vină cu ceva deosebit pentru a convinge cumpărătorii că sunt unele dintre cele mai bune care se pot găsi în categoria lor de preţ. Unele reuşesc mai mult decât altele, aşa că să vedem unde se plasează şi Whirlpool 6th Sense BLF 8121 W AQUA din acest punct de vedere.

Design şi compartimentare

Din acest punct de vedere combina frigorifică este una care contrariază (de fapt, din multe puncte de vedere face asta). Este un model destul de comun, alb, doar că producătorii au hotărât să îl doteze şi cu dozator de apă, ceea ce până la urmă este bine.

Whirlpool-6th-Sense-BLF-8121-W-AQUA-deschisa

Ca şi volum, modelul se prezintă de asemenea destul bine, ajungând la 335 l, oricum mai mult decât alte aparate mai scumpe. Pentru două sau trei persoane este perfect şi nici nu ar fi nevoie de mai mult. Frigiderul este de 224 l, o capacitate acceptabilă şi este împărţit prin patru rafturi din sticlă. Bineînţeles, acestea sunt însoţite şi de un compartiment pentru legume şi fructe, dar şi de rafturile de pe uşă, de această dată în număr de trei.

Congelatorul este unul chiar încăpător, de 111 l. Are trei compartimente cu uşi separate şi o capacitate de răcire de 5 kg/zi, din nou mai bine în comparaţie cu alte modele mai scumpe ale firmei.

Whirlpool-6th-Sense-BLF-8121-W-AQUA-inchisa

Funcţii şi tehnologii

Aici încep să apară şi inconsecvenţele, în mod special una care poate să devină un pic supărătoare. Dacă modelele cu un sistem de dezgheţare manual pentru congelator sunt destul de multe (în special printre cele ieftine), dezgheţarea manuală şi pentru frigider este deja depăşită. Tocmai de aceea este ciudat că producătorii au decis să lase combina aşa, dar au dotat-o totuşi cu dozator de apă (în mod cert era mai bine să fi procedat invers).

Totuşi, combina vine şi cu câteva avantaje tehnologice, aşa cum este sistemul Al Şaselea Simţ specific firmei. Datorită acestuia alimentele rămân proaspete mai mult timp şi consumul nu depăşeşte anumite limite care îl fac să fie acceptabil. Având o clasă energetică A+, combina nu este un consumator foarte mare, abia trecând de 300 kw/an, valoare destul de mică dacă o comparăm cu volumul extins. Mai mult decât atât, nivelul de sunet este şi el unul mai scăzut, ajungând doar la 38 db.

 Concluzii

Una peste alta, nu se poate spune că Whirlpool 6th Sense BLF 8121 W AQUA este un model care impresionează prin ceva cu adevărat deosebit. Dar nici nu dezamăgeşte, poate cu excepţia sistemului de dezgheţare. Până la urmă însă, este o combină ieftină, vine şi de la un producător mare şi rămâne una încăpătoare, cu un raport calitate preţ bun. Însă poate dacă beneficia de o construcţie mai atentă, era chiar mai bine şi putea să fie o variantă pentru mai multă lume.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply