TEKA TL 2000, hotă telescopică premium, dar nu foarte economă

Teka este o firmă germană de electrocasnice premium care are un cuvânt important de spus pe piaţa europeană şi internaţională, însă, la noi, nu este chiar atât de cunoscută şi nici nu are o ofertă foarte variată de produse. Asta nu înseamnă că modelele disponibile nu sunt printre cele mai bune, cel puţin din punctul de vedere al calităţii materialelor folosite. Hota TEKA TL 2000 este unul dintre aceste modele şi dacă performanţele sale sunt la un nivel pe care îl mai întâlnim şi la alţi producători, diferenţa este făcută de construcţie.

Aspect

Vorbim aici despre o hotă telescopică şi încorporabilă, care arată suficient de bine şi reprezintă o alegere de clasă, cel puţin din punct de vedere vizual. Fiind construită din metal şi având exteriorul din inox rezistent, hota este practic făcută să reziste pentru cât mai mult timp şi la o utilizare continuă. În plus, producătorii nu au ales să o modernizeze prea mult şi să rişte să piardă din utilitate şi fiabilitate. Aşadar, schema de control rămâne una clasică, cu un singur buton care se mută pentru a se ajunge la treapta de putere dorită.

TEKA TL 2000

Funcţii

Dacă tot suntem la capitolul putere, se poate spune că hota se remarcă destul de mult datorită acestui lucru, cele două motoare fiind unele chiar puternice, adică de 240 W. Poate că şi din această cauză consumul de energie la care ajunge hota este unul mai ridicat decât media, de 262 kW/h. Însă, dacă luăm în considerare şi preţul de achiziţie al acesteia, probabil că nu va fi cumpărată de nişte persoane pentru care contează atât de mult.

În rest, hota nu se deosebeşte prea mult de altele, având caracteristici asemănătoare chiar şi cu cele ale unor modele mai ieftine. Cel mai important, şi aceasta are trei trepte de putere, a căror capacitate de absorbţie variază de la 223 mc/h pe treapta inferioară la 338 mc/h pe treapta superioară. Poate că unele persoane ar putea să considere valorile prea apropiate, dar este bine şi aşa, mai ales pentru că se poate folosi treapta mică pentru foarte multe preparate şi rezultatele vor fi unele deosebite. Producătorii afirmă că hota poate să deservească o bucătărie cu suprafaţa de până la 22 mp, ceea ce este foarte bine. Filtrul antigrăsime este, de asemenea, unul de calitate superioară, acesta fiind din metal. Astfel, el rezistă mai mult şi poate să fie curăţat mai uşor.

Concluzii

Deşi vorbim despre un produs cu preţ de nivel premium, Hota TEKA TL 2000 merită să fie cumpărată pentru că oferă suficient de multe avantaje. Însă partea mai puţin bună în privinţa ei este că nu reuşeşte să fie prea economă, chiar dacă performanţele sunt unele foarte bune.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply