Samsung RS61781GDSL, un frigider side by side imens şi avansat

Atunci când îţi cumperi un frigider de la Samsung, chiar şi unul obişnuit, ar trebuie să te aştepţi la ceva mai deosebit din punct de vedere calitativ. Aşa că probabil nu mai trebuie să adăugăm nimic în cazul frigiderelor side by side care provin de la celebrul producător sud coreean. Acestea sunt de departe unele dintre cele mai bune de pe piaţă şi oferă toate avantajele la care te-ai putea aştepta de la cele mai moderne aparate frigorifice de pe piaţă. Cele de acest tip sunt premium, iar Samsung RS61781GDSL nu face nici el excepţie.

Design şi compartimentare

Modelul beneficiază foarte mult de pe urma sistemului Space Max. Datorită acestuia se reduce grosimea pereţilor (fără însă a se neglija izolaţia şi posibilitatea de a răci eficient, rapid şi de durată) şi astfel în interior încap mai multe alimente, fără ca aparatul să crească în dimensiuni. De fapt, acesta nici nu este foarte înalt (sub 180 cm), deşi are un volum foarte mare, de 615 litri, probabil responsabil şi pentru preţul mai mare.

Samsung RS61781GDSL interior

Frigiderul are 398 l şi este împărţit prin patru rafturi, plus numeroase alte suporturi pe uşă. Oricum, şi construcţia este una deosebită, chiar din mai multe puncte de vedere. Unul dintre rafturi, cel de sus, este rabatabil, astfel nemaifiind nevoie să îl scoţi pentru a face loc şi vaselor mai mari. Există şi un minibar pentru sticle de vin, suport pentru doze, iar fiecare raft are mici orificii pentru a permite circulaţia aerului.

Congelatorul are şi el 217 l şi două compartimente. Ele pot să pară puţine, dar sunt foarte încăpătoare.

Cât despre model, el este unul mai special. Frigiderul are un exterior din inox anti-amprentă, şi nişte linii mai deosebite, care îl aşază pe pe o treaptă superioară chiar şi în comparaţie cu alte frigidere de aceeaşi calitate. În plus, are şi un afişaj/panou de comandă LED cu iluminare albastră, dozator şi aparat pentru gheaţă construit în uşă, tot pentru a spori spaţiul de depozitare.

Samsung RS61781GDSL exterior

Tehnologie şi funcţii

Chiar nu ai ce să îi reproşezi frigiderului din acest punct de vedere. În primul rând, este unul cu sistem Full No Frost, care aduce o eficienţă sporită la răcire, dar şi elimină posibilitatea de a se depune gheaţă pe pereţi. Tot pentru răcire există şi un sistem mai special, care se găseşte numai la aparatele de la Samsung, adică Twin Cooling Plus, care răceşte pe două direcţii verticale, pentru un spor de eficienţă.

Aparatul este unul premium şi acest lucru se cunoaşte şi în detaliile care aparent par minore, dar se adună pentru a aduce o calitate superioară. Există şi sisteme de răcire rapidă, dar şi de congelare rapidă, iar pentru legume şi fructe este implementată o tehnologie specială, cu lumină roşie, care le păstrează prospeţimea.

Un frigider atât de mare este şi un consumator important, deşi aici nu prea se pune problema. Acesta face parte din clasa energetică A++ şi consumă cu peste 20 % mai puţin decât unul din clasa A+. Din păcate, nivelul de zgomot nu este prea scăzut, el fiind de 40 db, deci mediu.

Concluzii

Samsung RS61781GDSL este un frigider side by side grozav şi este greu să îi găseşti un punct negativ (ele există, pentru că nimic nu este perfect, dar sunt minore). Este foarte, foarte mare, plin de tehnologii moderne şi cu o clasă energetică excelentă. Poate că preţul este şi el de nivel premium (şi nu toată lumea şi-l permite), dar merită.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply