Samsung RH56J6917SL, frigider side by side încăpător

Modelele side by side de la Samsung sunt unele dintre cele mai bune de pe piaţă, atât sub raportul calităţii cât şi sub cel al aspectului. Frigiderele sunt premium şi aşa reuşeşte să demonstreze şi Samsung RH56J6917SL, un alt aparat recomandat familiilor numeroase, dar şi celor care îşi doresc ca bucătăria lor să se bucure de un aspect cât mai modern. Este el un model perfect? Nu chiar, existând şi unele un pic superioare, dar oricum, este unul care merită.

Design şi compartimentare

Când spuneam că se poate şi un pic mai bine, în mare parte făceam referire tocmai la design-ul acestui frigider. Dincolo de finisajele din metal şi materialele extrem de solide şi rezistente folosite în construcţia sa, aparatul nu reuşeşte să scape de un anumit aspect de cutie un pic neinteresantă. Are atât dispenser de apă şi gheaţă cât şi un panou de control digital mare, cu LED-uri albastre, iar culoarea sa de inox este una specifică aparatelor premium, dar totuşi, sunt modele mult mai arătoase, chiar şi de la Samsung.

Samsung RH56J6917SL interior

La 555 l, frigiderul nu este nici cel mai mare. Depăşeşte cu mult posibilităţile unuia normal (cele side by side fiind celebre tocmai datorită spaţiului extins pe care îl oferă) şi este extrem de util în orice bucătărie, dar, din nou, este depăşit de alte modele. Totuşi, dacă vrei un frigider mare, este recomandat, mai ales pentru că spaţiul de refrigerare este unul extins, de 376 l. Acesta este şi foarte bine compartimentat, dar asta nu ar trebuie să vină că o surpriză. Frigiderul este împărţit prin cinci rafturi de sticlă rezistentă, două compartimente pentru legume şi fructe şi un număr de cinci suporturi pe uşă. Congelatorul este şi el mare, ajungând la 179 l (probabil mai mult decât dublu faţă de unul care provine de la un frigider obişnuit) şi este împărţit în două compartimente şi patru rafturi.

Samsung RH56J6917SL partial interior

Tehnologii şi funcţii

Atunci când îţi cumperi un frigider de acest tip, este clar că ştii la ce să te aştepţi din partea lui. Iar Samsung RH56J6917SL chiar dispune de toate sistemele de care este nevoie. În primul rând, acesta beneficiază de sisteme de răcire No Frost pentru ambele compartimente (adică frigider şi congelator). Astfel, nu se mai depune gheaţă şi se eficientizează consumul energetic.

Samsung RH56J6917SL exterior

O problemă pentru multe aparate de acest tip este aceea că spaţiul pentru frigider şi congelator este comun (la ele se ajunge prin deschiderea aceleiaşi uşi). Nu este însă cazul şi aici. Ba chiar mai mult decât atât, modelul este dotat şi cu tehnologia Twin Cooling Plus, care răceşte separat frigiderul şi congelatorul, fiecare din ele aşa cum trebuie. Dacă la toate acestea se adăugă şi filtrul anti mirosuri, garnitura antibacteriană şi avertizarea sonoră pentru uşa deschisă, e clar că aparatul este unul plin de calităţi.

Clasa energetică nu este însă una impresionantă, ci doar una bună, A+. Aşadar, frigiderul consumă anual 450 kw, o sumă nu mică, dar perfectă în raport cu mărimea sa. Din păcate, la nivelul de zgomot chiar se mai putea lucra, 42 db fiind un număr specific modelelor mai slabe.

Concluzii

Deşi ar mai fi unele lucruri care merită să fie îmbunătăţite, Samsung RH56J6917SL este totuşi un aparat de cea mai înaltă calitate, aşa cum ne şi aşteptam de la un frigider side by side. Este mare, modern şi util, are un consum redus şi chiar dacă putea să arate mai bine, nu se poate spune că nu îşi merită banii.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply