Plita pe gaz Whirlpool AKT 424 NB – review

Cum plitele încorporabile devin alegerea preferată pentru din ce în ce mai mulţi cumpărători, este bine ca aceştia să se orienteze cât mai mult către produse de calitate, provenite de la firme de prestigiu. Whirlpool AKT 424 NB este un astfel de model, fiind construită de cel mai mare producător de aparate electrocasnice la nivel mondial. În aceste condiţii, nici nu se poate spune că plita este una foarte scumpă, raportul calitate preţ fiind unul excelent.

Este adevărat cu nici nu este o plită la fel de dotată precum cele cu încălzire prin inducţie, dar, pentru o plită pe gaz, îşi face treaba mai mult decât decent.

plita pe gaz de la Whirlpool AKT424NB

Aspect

Aşadar, un prim mare avantaj este aspectul. Construită din sticlă termorezistentă, plita este rezistentă la lovituri, chiar dacă în timp se mai poate şi zgâria. Grătarele de deasupra arzătoarelor sunt din fontă, material care rezistă foarte bine la acţiunea focului, garantând o utilizare cât mai îndelungată a celor originale. Ca dimensiuni, plita are 4.9 x 59 x 51 cm şi cântăreşte 12.5 kilograme, indicatori obişnuiţi pentru un astfel de produs.

Schema de control este una destul de uşoară şi este situată în partea inferioară a suprafeţei de gătit. Fiecare dintre cele patru butoane corespunde câte unui arzător, toate având mai multe niveluri de putere.

Cele patru arzătoare sunt alimentate de la reţeaua de gaz, însă se aprind cu ajutorul butoanelor electrice. Aşadar, nu trebuie decât ca utilizatorul să apese un sigur buton pentru a porni plita. Încălzirea se face rapid, plita fiind în foarte scurt timp pregătită pentru utilizare. Aşadar, utilizarea acestui model este una foarte uşoară, oricine putând deprinde foarte repede modul în care Whirlpool AKT 424 NB trebuie folosită.

Funcţii

După cum am mai spus, plita are patru arzătoare de dimensiuni diferite. Aşadar, se pot găti mai multe preparate simultan, modelul fiind potrivit şi pentru cei care doresc să experimenteze cu mâncăruri noi şi deosebite, dar şi pentru familiile mai numeroase. Un minus este lipsa unui arzător Wok, prezent la alte modele aflate în aceeaşi categorie de preţ. Cu toate acestea, arzătorul mare, cu o putere de 3.5 KW reuşeşte în mare măsură să facă uitat acest mic inconvenient. În rest, arzătorul mic are o putere de 1 kW, iar cele medii se ridică la 1.65 KW.

Ca funcţie specială se remarcă deconectarea automată. Aceasta funcţionează pe lângă siguranţa existentă la pornirea electrică (sistem cu care sunt dotate majoritatea plitelor şi aragazurilor moderne) şi ajută la oprirea alimentării cu gaz atunci când flacăra se stinge în mod accidental. Se exclude astfel riscul scurgerilor accidentale şi a apariţiei unor situaţii foarte neplăcute şi periculoase pentru proprietar.

Vezi oferte plite Whirlpool aici

 

Concluzii

Aşadar, Whirlpool AKT 424 NB este o plită încorporabilă pe gaz care dă rezultate excelente şi care are un raport calitate preţ foarte competitiv. Are şi minusuri, precum lipsa arzătorului pentru vase WoK, dar era necesar să fie sacrificate anumite aspecte pentru a păstra preţul. În plus, cele patru arzătoare sunt suficiente pentru a-şi face treaba în orice bucătărie, aspectul este unul plăcut, iar sistemele de siguranţă sunt binevenite.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply