Gorenje Ora Ito DFG602-ORA-W, o hotă care poate să dea rezultate în orice bucătărie

Gorenje este una dintre firmele care au cea mai variată ofertă de hote de pe piaţa de la noi. În plus, acestea sunt diferite şi ca preţ, unele fiind mai ieftine, iar altele apropiindu-se mai mult de nivelul premium de calitate. Despre un model din cea de-a doua categorie vom vorbi şi în ceea ce urmează, mai exact despre Gorenje Ora Ito DFG602-ORA-W, o hotă încorporabilă destul de atractivă, dar care oferă şi nişte performanţe decente, deşi nu chiar spectaculoase, aşa cum era de aşteptat.

Aspect

Hota este una destul de obişnuită, atât ca design, cât şi ca dimensiuni (39.5 x 59.8 x 26.5 cm). Totuşi, faptul că este încorporabilă (adică va fi montată în mobilă, ceea ce va lăsa la vedere doar o parte foarte redusă), dar şi telescopică (suprafaţa de absorbţie se poate extinde pentru a spori utilitatea atunci când se gătesc preparate care scot mirosuri mai puternice sau mai mult abur) îi conferă şi nişte avantaje, aşa că, dacă aveţi o bucătărie modernă, echipată pe măsură, ar fi un model de luat în considerare. Modelul este unul alb, ceea ce poate să reprezinte atât un avantaj, cât şi un dezavantaj. Pe de-o parte, se remarcă mai mult decât unul comun, de culoare închisă. Pe de altă parte, trebuie curăţat mai des, dar cele două aspecte ale sale se compensează destul de bine.

Gorenje Ora Ito DFG602-ORA-W

Funcţii

Hotele mai bune de la Gorenje propun un sistem de funcţionare interesant. Practic, ele pot să fie utilizate atât într-un sistem cu extracţie (care elimină aerul, atât timp cât este montat şi un burlan care dă afară) cât şi în unul cu recirculare (aerul este curăţat şi întors în cameră). Aşadar, chiar dacă ai sau nu cum să dai o gaură pentru burlan, această hotă poate să fie montată şi îşi va face treaba destul de bine.

Modelul este unul cu două motoare, ceea ce îi conferă o putere de absorbţie ceva mai mare. Pe treapta minimă (din trei), aceasta poate să tragă un volum de aer de 240 mc/h, în timp ce pe ultima treaptă diferenţa chiar se simte, absorbţia ajungând până la 400 mc/h. Deşi există şi hote mai performante, faptul că funcţionează cu sau fără burlan îi conferă acesteia un mare avantaj. În plus, nici nu consumă prea mult (167 kW/an, făcând parte din clasa energetică E), dar dubla funcţionare necesită şi utilizarea a două filtre anti grăsimi (unul din aluminiu care se curăţă şi unul din carbon care trebuie schimbat de două ori pe an).

Concluzii

Deşi ca preţ se situează deasupra altor modele, iar puterea sa nu este una ieşită din comun, Gorenje Ora Ito DFG602-ORA-W este un model care merită achiziţionat, fie şi doar datorită modului dublu de funcţionare. Însă acesta oferă şi alte avantaje, ceea ce îl transformă în unul cu un raport calitate preţ mai mult decât decent.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply