Electrolux EGT6242NOK review

Plitele încorporabile pe gaz rămân o soluţie foarte bună pentru cei care doresc să aibă o bucătărie modernă, dar nu au încă banii necesari pentru a achiziţiona modelele mai scumpe, aşa cum sunt cele electrice. În aceste condiţii, putem considera că Electrolux EGT6242NOK este o alegere ideală, propunând o funcţionalitate ridicată (undeva între un aragaz obişnuit şi o plită cu inducţie), la un preţ care nu îl depăşeşte pe cel al unui aragaz normal.

Aspect

Electrolux este un brand cu tradiţie şi a învăţat că primul lucru care atrage atenţia la un produs este aspectul. Aşadar, Electrolux EGT6242NOK arată foarte bine, este construită din sticlă ceramică de culoare neagră, are grătarele construite din inox şi în partea frontală sunt poziţionate butoanele care aprind şi reglează cele patru arzătoare. Plita este foarte uşor de curăţat, butoanele se demontează uşor dacă se adună mizerie în interiorul lor, iar culoarea neagră face ca suprafaţa să nu se murdărească foarte uşor. Cu alte cuvinte, plita arată bine și poate fi un concurent pentru modelul Whirlpool AKT424NB .

Cele patru arzătoare au o poziţionare clasică, ceea ce ajută foarte mult, proprietarul putând să le utilizeze pe toate în acelaşi timp. Această dispunere este foarte utilă şi pentru că ajută la folosirea mai multor tipuri de vase, iar datorită ei se poate găti eficient şi rapid chiar şi pentru familiile mai numeroase.

Funcţii

Arzătorul mare are o putere de 2.9 KW, cel mic de 1 KW iar cele două medii dispun de 1.9 KW. Fiecare este acoperit cu un grătar din inox foarte rezistent, pe care vasele se aşează uşor, dar şi care reuşeşte să facă faţă acţiunii focului, fără a se murdări sau strica.

Chiar dacă alimentarea plitei este una clasică, pe gaz, aprinderea arzătoarelor se face electric. Mulţumită acestui sistem, sarcinile utilizatorului devin mult mai simple, acesta nemaitrebuind să facă altceva decât să apese pe un buton pentru a porni plita. În plus, butoanele răspund foarte bine la comenzi şi creşterea sau descreşterea nivelului de căldură chiar se cunoaşte.

Sistemul de aprindere electrică este şi unul mult mai sigur. Arzătoarele sunt dotate cu siguranţe care le sting atunci când se întrerupe alimentarea cu gaz. În sens opus, Electrolux EGT6242NOK beneficiază şi de o altă funcţie de siguranţă, cea de deconectare automată. Prin aceasta, activitatea arzătoarelor este supravegheată de nişte senzori şi, dacă flacăra se stinge, automat se opreşte şi alimentarea cu gaz a plitei.

plita pe gaz cu vitroeramica egt6242nok

Concluzii

 

Toate acestea transformă Electrolux EGT6242NOK într-o plită de calitate, fiind alternativa mai ieftină pentru achiziţionarea unei plite cu inducţie. Poate că acestea au mai multe funcţii şi oferă un control mai bun în ceea ce priveşte procesul de gătire. La fel, modelului de faţă i se poate reproşa lipsa unui arzător pentru vasele wok, dar, dincolo de aceasta, plita are o utilitate foarte ridicată, sisteme de siguranţă perfect funcţionale, se aprinde foarte uşor şi se curăţă rapid.

Vezi oferte plite Electrolux aici

 

Pe lângă aceasta, un avantaj imbatabil este şi preţul, mai ales dacă îl raportăm la calitate. Cu greu se pot găsi plite încorporabile mai bune la acelaşi preţ, aşa că despre Electrolux EGT6242NOK se poate spune că este un produs excelent.

AdminWH
1 Comment

    Leave a reply