Cuptorul incorporabil Whirlpool iXelium AKZM6560 IXL – review

Cuptorul incorporabil Whirlpool iXelium AKZM6560 IXL este un produs premium din toate punctele de vedere. Vorbim de un cuptor electric care este construit din materiale de calitate și are funcții menite să ușureze realizarea unor rețete ca la carte.

Aspect și capacitate

Acest model poartă în denumire cuvântul iXelium, deci inoxul folosit la asamblare este de calitate superioară, foarte rezistent la zgâriere sau mătuire comparat cu alte modele de cuptoare incorporabile.

Ușa cuptorului este din sticlă neagră și nu se încălzește foarte tare.

Pentru control, Whirlpool iXelium AKZM6560 are integrat un panou de comandă digital ce permite setarea diverselor funcții ale acestui model. Aspectul elegant și inoxul folosit îi dau acestui model nota 9 din partea noastră.

Capacitatea cuptorului este de 73 de litri, o capacitate suficientă pentru orice preparat.

cuptorul incorporabil cu al 6 lea simt si inox iXellium Whirlpool iXelium AKZM 6560 IXL

Programe și funcții.

Aici lucrurile devin mai complexe. Cuptorul incorporabil Whirlpool AKZM6560 IXL cu al 6 lea simț a fost gândit să fie de real ajutor în gătirea preparatelor simple sau complexe.

Avem un meniu simplu activat de pe display și butoanele laterale . Selectăm programul și funcțiile dorite apoi confirmăm, deci nu e mai dificil de folosit decât un cuptor clasic cu butoane mecanice. Este doar ceva mai complex și are mai multe funcții selectabile.

Ca și programe de bază denumite tradiționale avem următoarele :

 • Preîncălzire rapidă pentru a introduce preparatul al temperatura optimă
 • Convențional cu încălzire sus și jos – este un program clasic pentru gătirea felurilor de mâncare simple.
 • Grill pentru prepararea fripturilor sau alte asemenea.
 • Turbogrill este un program ce utilizează grill-ul și ventilația pentru gătirea bucăților foarte mari de carne.
 • Convecție pentru gătirea simultană a mai multor preparate fără amestecarea aromelor
 • Gătire în convecție simplă

Pentru programele clasice se poate ajusta ulterior timpul de gătire, temperatura de coacere, ba chiar se poate seta o pornire întârziată a cuptorului de până la 24 de ore. Practic punem carnea la cuptor și setăm peste cât timp să înceapă gătirea.

Pe de altă parte vorbind de al 6 lea simț cu care este echipat acest cuptor incorporabil, acesta are inclus un pachet de 30 de programe de auto gătire dacă le putem numi așa. Practic prin selectarea 6th Sense din meniu vom putea alegea ulterior ce preparat dorim să gătim ca . pizza, lasagna, pește, piept de pui, etc.

Ce face cuptorul după selecție ? Pornește gătirea iar apoi monitorizează cu ajutorul senzorilor energia termică absorbită de preparat ajustând permanent timpul și temperatura de gătire. Practic știe ce are de făcut în mare măsură fără intervenția noastră. Interesant nu ?

Whirlpool iXelium AKZM6560 IXL dispune și de alte funcții suplimentare.

Are program pentru dospirea aluatului, păstrarea alimentelor calde, program pentru alimente semipreparate și cele congelate ( deja preparate ). Cum spuneam și mai sus poate găti simultan pe mai multe nivele păstrând într-un procent destul de bun aromele fiecărui aliment în parte. Acest tip de gătire este denumit de cei de la Whirlpool foarte sugestiv – Cook 3 ( adică 3 feluri preparate simultan).

cuptor incorporabil Whirlpool iXelium AKZM 6560 IXL

Consum

Ca și încadrare energetică, acest model de cuptor incorporabil are clasa A + și consumă undeva la 0,70 Kwh în convecție – adică foarte bine.

Concluzie și preț

Prețul acestui cuptor este destul de ridicat, undeva peste 2300 de lei dar poate fi găsit în promoție și la 1900 -2000 lei. Ocazional, Whirlpool oferă 6 ani de garanție la acest model și puteți verifica asta aici. Deși prețul nu este de neglijat, putem spune că acest cuptor incorporabil merită să se găsească în bucătăria voastră. Inoxul din care este construit își va păstra caracteristicile în timp iar pe partea de gătire chiar nu putem găsi ceva de comentat. Este un cuptor ce nu are nevoie decât de câteva butoane apăsate și va ști cum să gătească așa cum trebuie cam orice preparat.

Din punctul nostru de vedere are doar 2 minusuri evidente – lipsa tăvilor culisante și sistemul de curățare care nu este foarte eficient ( cum e piroliza).

 

AdminWH
1 Comment
 1. Este cel mai prost si scump cuptor pe care il poti cumpara. Panoul de comanda este „dat peste cap” in mod constant de aburul si caldura care iese din cuptor. Usa inca de la primele folosiri a trebuit sa o inlocuiesc pt ca geamul interior s-a facut tandari si pe care a trebuit sa o platesc ca cica intra la consumabile. Este un stres fiecare utilizare ca nu stii ce tampenii mai face. Acum nu mai merge incalzirea de jos!!!
  Nu va cumparati acest cuptor veti regreta ca si mine!!!

  Leave a reply