Cuptorul incorporabil Gorenje BO53CLI – elegant cu nuanțe retro

Cuptorul incorporabil Gorenje BO53CLI a fost gândit să aducă acel aspect retro  unei bucătării mobilate în același stil .

Prezentare 

cuptor incorporabil gorenje bo53cli

Ca aspect avem un finisaj de email într-o nuanță alb-crem iar comutatoarele precum și mânerul ușii cuptorului au o nuanță aurie metalica. Aspectul retro al cuptorului este completat de timerul central care are forma și aspectul unui ceas vechi cu cifre si limbi metalice.

Spațiul interior de 65 litri este foarte ok  dacă obișnuim să gătim cantități mai mari de alimente putem merge pe alte modele cu un volum interior mai mare. Tăvile sunt în  număr de două si nu dispun de sistem de culisare pe șine.

Combinat cu plita incorporabilă Gorenje Retro G6N50RW  vom avea un set ce se încadrează perfect într-o bucătărie cu mobilier din lemn nobil si nu numai .

Dimensiunile de instalare ale acestui model sunt – 590 x 560 x 550 mm .

imagine fata cuptor incorporabil Gorenje BO53CLI           spatiu interior Gorenje BO53CLI

 

Funcții

Deși arată ca un cuptor vechi cu controale mecanice adevărul e altul. Cuptorul Gorenje vine cu programe de gătire eficiente și un control digital al temperaturii precum și al  timpului de gătire .

 Timerul ce arată a ceas vechi este de fapt un sistem de control digital unde putem alege timpul de gătire și pe deasupra putem programa cuptorul să pornească prepararea rețetelor la o anumită oră dorită de noi după care se va opri automat. Băgați mâncarea la cuptor si aceasta va fi gătita cu puțin timp înainte de a va pune la masă.

cuptor incorporabil retro BO53CLI

Pentru gătire Gorenje BO53CLI  folosește sistemul clasic de încălzire împreună cu un ventilator ce asigura convecția si dă rezultate foarte bune la prăjituri sau cozonaci . Avem desigur si programe pentru gătirea cărnii de porc sau pui care va arăta perfect cu o crustă rumenită daca folosim si grill-ul acestui cuptor . Cuptorul dispune de 5 funcții de gătire care combinate cu temperatura și timpul corect de găatire acoperă cam orice preparat .

Clasa de energie a acestui model este A++ consumând in medie undeva la 0,79 kW pe oră ( in convecție ) . Vorbim de un model de generație nouă foarte economic .

Curățare

Exteriorul acestui cuptor incorporabil se păstrează curat si este ușor de întreținut fiindcă este făcut din tabla emailata . Pentru curățarea interiorului Gorenje BO53CLI are programul Aqua Clean – punem un vas  de apă in interior , selectăm programul de curățare si aburul de la apa încălzită va disloca mizeria de pe pereții cuptorului . Desigur nu este atât de eficientă ca și alte tipuri de curățare dar vă asigur ca ușurează foarte mult munca de  curățire a acestui model cu interior emailat.

cuptor incorporabil gorenje bo53cli

Preț și concluzii

Aspectul elegant , calitatea materialelor , eficienta in gătire si funcția de curățare Aqua Clean sunt puncte forte ale acestui cuptor care surprinzător vine la un preț foarte bun raportat la aspect și funcții .

Ca si minusuri menționăm : geamul cuptorului se încălzește destul de repede , lipsa ghidajelor telescopice pentru cele 2 tăvi.

AdminWH
2 Comments
  1. Buna seara!

    Suntem interesati de acest cuptor pe alb și am vrea un set cu plita pe gaz, cuptor electric si hota!

    Leave a reply