Cuptorul electric vintage Hotpoint FT 850.1 OW

Hotpoint FT 850.1 OW este un cuptor electric cu un preț bun, care se remarcă atât la nivelul designului, cât și la nivelul dotărilor. Modelul este cu atât mai atractiv cu cât vine alături de o garanție extinsă de 5 ani, lucru mai rar întâlnit la electrocasnicele actuale.

Aspect și utilizare

Într-o mare de cuptoare care sunt alcătuite din inox și arată foarte minimalist, Hotpoint FT 850.1 OW își propune să aducă o notă vintage. Cuptorul este astfel complet alb și are niște finisaje aparte. Nuanța Old White oferă un aspect elegant și te duce cu gândul parcă la cuptoarele din filmele vechi. Se remarcă mai întâi panoul de control prevăzut cu butoane circulare și un cadran mare pentru timp.

Deși controlul este mecanic, acesta este foarte atractiv de folosit și de consultat. Apoi, ușa este prevăzută cu un mâner din metal care are un aspect elegant. Ușa este alcătuită din sticlă în 3 straturi, oferind o bună izolare față de exterior și prevenind încălzirea.

Cuptorul este încorporabil, având dimensiunile de 60 x 60 cm.

cuptor incorporabil Hotpoint FT 850.1 OW

Tehnologii și funcții

În general, cuptoarele încorporabile sunt preferate în fața celor clasice de la aragaz datorită eficienței mai ridicate și funcțiilor speciale pentru coacere. Aceste cerințe sunt exploatate pe deplin de modelul de față, acesta oferind 7 funcții speciale și asigurându-se de faptul că rețetele tale vor ieși mereu ca la carte. Pentru aceasta, încălzirea se face prin ventilarea aerului cald.

Vei găsi așadar atât funcții clasice precum cea grill sau pentru coacerea simplă, convențională, cât și funcții pentru coacerea rapidă, dulciuri sau pizza.

Funcția Fast Cooking înlătură necesitatea preîncălzirii cuptorului, ajungând la temperatura dorită mult mai rapid. Mâncărurile sunt livrate astfel cu până la 50% mai repede.

Dacă în cazul cuptoarelor clasice de aragaz pregătirea dulciurilor sau a blatului de pizza reprezenta o adevărată provocare și aventură, în cazul cuptorului Hotpoint FT 850.1 OW lucrurile sunt mult mai eficiente datorită controlului ridicat. Temperatura este distribuită uniform exact în timpul setat, rezultatul constând în faptul că preparatele sunt coapte atât la exterior, cât și la interior.

Capacitatea de coacere este de 56 de litri, fiind ceva mai mică față de medie, însă cuptorul va face față cu ușurință preparatelor pentru o familie.

Există totuși un nivel la care partea vintage se simte mai prejos în fața celei moderne. Este vorba de sistemul de autocurățare foarte util care, de data aceasta, lipsește. Va trebui așadar, la fel ca la aragazul vechi, să cureți manual interiorul după programul de coacere.

Modelul se încadrează în clasa de eficiență energetică A, având un consum standard, care nu impresionează, dar nici nu lasă de dorit.

Hotpoint FT 850.1 OW  poate fi găsit în magazine la un preț de aproximativ 1500 de lei.

Vezi pret si disponibilitate aici

 

Concluzii

Cuptorul este unul potrivit pentru cei care pun preț pe design și eleganță și își doresc o bucătărie care inspiră stilul vintage. Cuptorul are o performanță medie, oferind un randament bun și programe variate de coacere.

Plusuri

Cuptorul beneficiază de un design aparte, fiind unul dintre cele mai speciale modele din acest punct de vedere. De asemenea, acesta oferă o serie largă de funcții speciale de coacere.

Minusuri

Cuptorul are o capacitate ceva mai mică de coacere, păstrând însă un randament bun pentru o familie. În același timp, consumul este unul standard și nu există un sistem automat de curățare.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply