Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX review

Pentru cei care doresc un cuptor electric încorporabil mai complex și ce necesită o întreținere mai simplă, discutăm despre modelul Whirlpool AKZ 6270 IX.

Aspect

Un design elegant și un selector digital supradimensionat – sunt notele distincte ale cuptorului incorporabil AKZ 6270 IX. Inox-ul este de calitate, rezistent la zgârieturi și promovat de producător ca fiind anti pată. Se presupune că se vor vedea mai puține urme de degete pe el, cum se întâmplă frecvent la folosirea electrocasnicelor cu aspect inox.

Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX

 

Cum spuneam mai sus, cuptorul are un display mare de unde se pot selecta toate funcțiile și programele cuptorului, iar selectorul central este digital. Pentru selectarea unei funcții se poate roti selectorul în stânga sau dreapta iar apoi se apasă pe el pentru confirmarea programului. Este o alegere diferită a producătorului dacă ne raportăm la clasicile butoane pentru selecția timpului și a temperaturii.

Deși poate părea complicat, utilizarea cuptorului este facilă și ușor de memorat.

Capacitatea interioară este de 65 litri, suficient pentru gătirea chiar a două preparate simultan. Cuptorul Whirlpool dispune de 2 tăvi, din care una mai adâncă și de asemenea are șine telescopice pentru o tavă. Asta înseamnă că vei putea verifica preparatul prin tragerea tăvii în exterior fără să trebuiască să ții de ea.

Tot pentru confort, cuptorul are ușă cu amortizare care se închide singură fără să facă zgomot.

Vorbim de un cuptor cu aspect premium care arată foarte bine și are un control futurist al programelor.

Funcții și programe

Aici e puțin mai mult de discutat. Să începem cu programele de gătire. Bineînțeles că acest cuptor încorporabil vine cu un număr mare de programe care se pretează la gătirea oricărui preparat. Avem : gătire cu convecție, dezghețare, grill și încălzire sus jos.

Acum ajungem la programele speciale. Cuptorul incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX vine cu tehnologia al 6 lea simț ceea ce înseamnă că are o serie de programe presetate pentru anumite preparate. Nu mai trebuie să îți bați capul cu timpul și temperatura de gătire, cuptorul alegând singur în funcție de ceea ce gătești.

Programele presetate sunt : program pentru tocană, program pentru carne, program Maxi Cooking pentru bucățile mari de carne, program pentru coacerea pâinii, program pentru pizza și program pentru produse de patiserie. Desigur că și la aceste programe se pot modifica parametrii după gustul fiecăruia.

Nu am terminat aici. Acest cuptor mai are o serie de funcții pentru gătire :

  • TurboGrill – pentru gătirea tip grill a bucăților mari de carne mai rapid.
  • Aer forțat ECO-  este tot pentru gătirea unei cantități mai mari de carne asigurând un consum mai redus de energie.
  • Dospire – o funcție specială ce permite o dospire foarte ok a aluaturilor.

După cum se vede, este un cuptor complex și complet pregătit pentru gătirea oricărui aliment. Iar programele 6th Sense ușurează mult alegerile utilizatorului.

Curățare și consum

Lucrurile bune nu se termină. Acest model de cuptor vine cu 2 opțiuni de autocurățare.

Are curățare prin piroliză, o funcție regăsită doar pe cuptoarele premium. Practic avem un program special care încălzește cuptorul la 500 grade arzând astfel toate depunerile iar la final va rezulta puțină cenușă ce se șterge ușor cu o lavetă umedă.

A doua opțiune de curățare automată se realizează cu ajutorul apei și a programului SmartClean. Se toarnă puțină apă în partea inferioară a cuptorului, se selectează programul și depunerile de mizerie se vor înmuia fiind ușor de îndepărtat.

Consumul este și el redus iar anumite programe au varianta ECO pentru un plus de economisire a energiei – clasa de eficiență energetică este A+ pentru acest model, undeva la 0,67 kw/h în modul de gătire cu convecție.

Concluzie

Acest cuptor oferă calitate peste medie. Inox-ul de calitate, accesoriile pentru folosirea ușoară, programe presetate și consum redus – sunt unele ( dar nu toate) din atuurile acestui cuptor. Desigur că prețul este unul mai ridicat, dar nu foarte ridicat dacă ne raportăm la cuptoarele încorporabile ieftine. Până la urmă depinde cum și cât folosim acest produs. Este recomandat celor ce gătesc des preparate la cuptor și doresc o calitate foarte bună precum și ușurință în utilizare și întreținere.

 

Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX review
Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX review
AdminWH
1 Comment
  1. Salut,sunt Timotei. Mama a cumparat acest model in rate si nu reuseste sa l porneasca.Ce sa faca?A incercat de catena ori dar se teme sa nu se strice.Aveti vreo reclama care explica mai detaliat.

    Leave a reply