Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6230 WH – review

Pentru cei care nu vor să aleagă inoxul, prezentăm astăzi un cuptor electric încorporabil premium de la Whirlpool – AKZ 6230 WH de culoare albă.

Aspect

Este un cuptor elegant a cărui parte frontală este realizată din sticlă rezistentă de culoare albă.  Are un display generos ce domină centrul iar selectorul de programe și funcții este amplasat în centrul display-ului. Suprafața sa este ușor de curățat și spre deosebire de inoxul obișnuit, își păstrează același aspect în timp.

cuptorul incorporabil alb Whirlpool AKZ 6230 WH

Fiind un model de vârf, are integrate toate funcțiile de top ale modelelor Whirlpool și acestea sunt vizibile ca pictograme pe display-ul electronic. Selectorul este de tipul rotativ în ambele sensuri iar pentru selectarea unei anumite funcții se apasă pe centrul lui. Sistemul este unul bine gândit și ajută la programarea ușoară a acestui cuptor incorporabil.

afisaj electronic cuptor incorporabil electric Whirlpool AKZ 6230 WH

Ușa are înglobat SoftClosing, astfel că nu se va izbi  ci se va închide ușor și fără zgomot grație mecanismului de amortizare. Utilă , pentru că de obicei mâinile sunt ocupate cu tava și preparatul.

spatiu interior cuptor electric Whirlpool AKZ 6230 WH

Spațiul interior este unul suficient de mare cu o capacitate de 65 litri. Pentru așezarea preparatelor, Whirlpool AKZ 62340 are în dotare 2 tăvi de coacere și un set de ghidaje telescopice foarte utile pentru verificarea gradului de coacere fără a mai fi necesar să ținem tava cu mâna când controlăm acest lucru.

Interiorul este protejat cu panouri catalitice pentru curățare, atât pe laterale cât și pe peretele din spate.

Funcții

Aspectul deosebit de elegant este complet și cu o gamă completă de programe și funcții. Acest cuptor incorporabil de la Whirlpool beneficiază de tehnologia al 6 lea simț. Cu ce ne ajută ?

  • Doi senzori controlează în permanență temperatura din interiorul cuptorului raportată la greutatea preparatului și o ajustează pentru o preparare cât mai corectă fie că vorbim de carne sau legume. Asta înseamnă că nu trebuie să verificați foarte des procesul de gătire pentru că acest cuptor o face singur.

Alte trei funcții premium ale cuptorului electric incorporabil Whirlpool AKZ 6230 WH sunt :

  • Ready2Cook – practic, pentru anumite rețete nu este nevoie de preîncălzirea cuptorului acesta folosindu-se de convecția forțată a aerului cald în interiorul cuptorului. Se câștigă astfel timp, mai ales când avem de preparat ceva rapid.
  • MaxiCooking este o funcție specială pentru gătirea cărnii. Practic prin încălzirea mai puternică a părții superioare a cuptorului, carnea devine mai crocantă dar nu devine mai uscată în interior – cum se întâmplă la gătirea unui pui întreg de exemplu. Și cui nu îi place carnea cu crustă crocantă dar zemoasă în interior ?
  • Turbo Grill este utilă pentru preparatele tip grătar când, folosindu-se de ventilație, acest cuptor scurtează durata de gătire față de alte modele.

Pentru gătire acest model dispune de programele clasice pe care le regăsim și pe alte cuptoare. Dar, are de asemenea și câteva programe speciale – de fapt presetări pentru diferite preparate de la pizza și până la friptură de porc. Astfel nu mai e nevoie să ghicim programul în funcție de preparat ci doar să selectăm funcția dorită și am terminat povestea.

Curățare și consum

Cum spuneam și mai sus acest cuptor are auto curățare catalitica pe toți pereții. Astfel nu necesită o întreținere prea deasă. Era totuși de preferat la acest nivel de preț folosirea curățării pirolitice.

Clasa de consum este A+ cu un consum mediu 0,85 KW/h în gătire convențională și doar 0,65 KW/h în gătire de tip convecție ( recirculare aer). Un consum foarte mic aș spune.

Concluzie

Avem în față un cuptor incorporabil ce merită o notă bună din toate punctele de vedere. Aspectul este într-adevăr deosebit. Pentru ușurarea verificării și manipulării preparatului are ușă cu amortizare și ghidare telescopică a tăvilor. Pe partea de gătire funcționează autonom și are diverse atuuri pentru gătirea mai rapidă și mai corectă a preparatelor. Funcțiile presetate pentru diverse alimente ne ușurează găsirea unui timp și temperaturi cât mai corecte de gătire, iar al 6 lea simț e cireașa de pe tort.

Vezi pret si disponibilitate aici

 

Cu un preț undeva la 1900 -2000 lei acest cuptor merită cumpărat dacă vrem ceva premium și care se potrivește perfect ca și culoare ( albă ) cu mobila din bucătărie. Pentru cei care vor cuptorul dar nu le place culoarea, există și versiunile pe gri sau negru.

 

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply