Cuptor incorporabil electric TEKA HR 550 review

Aspect

Este un cuptor cu un design tradițional de culoare negru mat. De obicei aceste cuptoare sunt mai rare și se adresează unui segment mic de cumpărători care își doresc o bucătărie cu aspect rustic. Culoarea negru antracit este mată și vei putea curăța foarte ușor exteriorul acestui cuptor cu o simplă lavetă.

La fel ca și alte cuptoare încorporabile tradiționale, ceasul analog central are și rol de programator. Este la fel de dificil ca și la alte cuptoare, să programezi durata de funcționare sau pornirea la o anumită oră. Cert este că trebuie să folosești manual pas cu pas până înveți acest cuptor.

Butoanele laterale sunt elegante și permit alegerea ușoară a temperaturii sau programului de gătire.

Ca și plus, dispune de suporturi telescopice pentru tăvi, foarte utile pentru verificarea preparatelor fără a mai fi necesar să ținem tava cu mâna.

Funcții și programe

Teka HR550 are programele de bază necesare în 90 % din cazuri – grill cu ventilație, decongelare, încălzire sus-jos și încălzire doar sus sau doar jos. După cum vezi, nu are foarte multe programe dar sunt suficiente pentru orice rețetă fie că vorbim de gătirea cărnii sau produse de panificație.

Înafara gătirii cu convecție care asigură încălzirea uniforma pe orice nivel al cuptorului, TEKA HR550 rămâne un cuptor simplu din punct de vedere al funcțiilor fără să ne surprindă cu vreo inovație.

Curățare și consum

Interiorul este emailat și se curăță cu soluțiile clasice pentru cuptoare. Nu avem pe acest model nici o funcție de autocurățare așa că îl puteți trata ca pe un aragaz clasic când vorbim de murdărie și grăsime.

Clasa energetică este doar A la o capacitate de 56 de litri, așa că vorbim de o cifră mediocră și în ce privește consumul.

 

Concluzie

Dacă nu ar fi designul rustic foarte elegant probabil acest cuptor nu ar stârni nici un interes. Nu spunem că este un cuptor slab dar este unul clasic ca funcții și prețul mai ridicat este dat strict de designul rustic.

Cuptor incorporabil electric TEKA HR 550 review
Cuptor incorporabil electric TEKA HR 550 review
AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply