Cuptor incorporabil Bosch HBN532E5 – review

Aspect

Astăzi vorbim despre un cuptor electric de la Bosch, un model clasic dar care respectă standardele de calitate și eficiență ale producătorului.

Dacă ne uităm la Bosch HBN532E5 vedem un cuptor de inox cu un design clasic care nu iese în evidență dar care cumva se potrivește oricărei bucătării unde predomină electrocasnicele cu aspect de inox.

Nu avem la acest model comenzi touch sau vreun display complex.

Butoanele sunt retractabile și par făcute dintr-un plastic mai fiabil, iar display-ul central îți arată exact ce ai nevoie- informații despre durata programului. Comenzile pentru funcții suplimentare sunt dispuse în jurul display-ului și permit setarea simplă a temporizatorului sau setarea orei.

Concluzionând, este unul din cuptoarele electrice ușor de folosit, cu controale clare și funcții suplimentare simplu de programat.

Inoxul folosit la acest cuptor este unul de tip „brushed”, adică este ușor șlefuit. Tipul acesta de metal protejează mai bine împotriva petelor și se curăță mai ușor decât inoxul lucios.

Volumul este de doar 66 litri, deci nu este un cuptor care se laudă cu o capacitate foarte mare. Cred totuși că diferențele de câțiva litri de alte modele nu aduc un mare plus decât dacă gătim simultan preparate foarte mari.

Pentru aspect și control, Bosch HBN532E5 primește o notă bună de la noi.

Funcții și programe

Cuptorul are 8 programe de gătire care acoperă cam toată gama preparatelor culinare. Manualul de utilizare are explicații mai sumare pentru felurile ce pot fi preparate pe fiecare program, dar poți foarte ușor să faci asocierile cu alte rețete.

Pentru grill avem 3 programe cu 3 niveluri de intensitate în funcție de ceea ce vrem să gătim. Grill-ul este folosit cam la tot ceea ce înseamnă preparat din carne la tavă și având aceste programe poți să alegi pe cel mai potrivit în funcție de cantitatea de carne pe care o gătești.

Mai avem la acest model și program special pentru pizza precum și program pentru decongelarea alimentelor.

Nu în ultimul rând, funcția de convecție 3D te ajută să gătești două preparate în același timp pentru că distribuie căldura în așa fel încât să ai o temperatură egală la orice nivel din interiorul cuptorului.

În rest, programe uzuale ca la orice alt model pe care îl găsești pe piață.

Din review-urile celor care l-au cumpărat reiese că acest cuptor prepară corect cam orice preparat. Bosch reușește să păstreze acest atu, cam toate cuptoarele lor având note foarte bune la acest capitol.

Curățare și consum

Pentru ușurința întreținerii, Bosch HBN532E5 are curățare automată catalitică pentru peretele din spate. Restul pereților sunt dintr-un email de calitate. Este mai ușor de întreținut dar nu la fel de ușor ca unul care are toți pereții cu panouri catalitice.

Consumul este unul redus și se încadrează în standardul de eficiență energetică A. Totuși, este puțin mai ridicat decât la alte modele dar nu te va afecta la factura de energie electrică. Vorbim de un consum în convecție de 0,82kWh față de 0,71- 0,76 la alte modele concurente – o valoare nesemnificativă mai ales că nu gătim la cuptorul electric non-stop.

Concluzie

Nu este un cuptor electric care să te uimească. Bosch HBN532E5 este gândit să gătească preparatele așa cum trebuie și să aibă un design echilibrat care să nu iasă în evidență. Mai mult, este unul din cuptoarele care sunt simplu de folosit fără a fi nevoie mereu de manual pentru a seta vreo funcție specială. Minusurile sale? Curățarea catalitică doar pe partea din spate și prețul poate puțin cam mare raportat la ceea ce oferă.

Cuptor incorporabil Bosch HBN532E5 – review
Cuptor incorporabil Bosch HBN532E5 – review

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply