Cuptor incorporabil Beko BIM25400XMS review

O să prezentăm un cuptor incorporabil de la Beko, un model cu gătire electrică și cu câteva funcții premium. Este unul din cele mai bune cuptoare Beko la un preț decent, accesibil oricui.

Aspect și control

Avem de-a face cu un cuptor incorporabil electric încăpător cu un volum interior de 71 de litri. Pe lângă spațiul suficient, acest model este dotat cu un raft telescopic ce culisează spre exterior și nu mai ai nevoie să susții tava în timp ce controlezi gătirea.

Vorbind de partea frontală, cea vizibilă după încorporare, acest model are ușa și panoul de control construite din sticlă neagră. Pentru întregirea aspectului s-au folosit inserții metalice în partea inferioară și de asemenea mânerul ușii este metalic și contrastează bine cu negrul sticlei folosite. Sticla este ușor de curățat, Beko aplicând, după cum declară, un strat de protecție contra depunerilor numit Nano Coating, regăsit și pe BIM25400XMS.

cuptor incorporabil electric Beko BIM25400XMS

Un alt atu al acestui cuptor îl reprezintă ușa amortizată care ne scutește de un efort suplimentar când avem mâinile ocupate cu preparatul scos și o putem lăsa să se închidă singură fără riscuri de șoc.

Controlul setărilor se face digital de pe panoul frontal. Avem control touch evidențiat cu iconițe vizibile și ușor de învățat fie că vorbim de setarea temperaturii sau de alegerea timpului de gătire.

Funcții

Beko BIM25400XMS este un cuptor incorporabil ce vine cu nu mai puțin de 12 programe de gătire.

Programele sunt : grill, funcție pizza, decongelare, încălzire doar inferioară, încălzire superioară, încălzire sus și jos, gătire prin convecție, grill și convecție, menținere caldă a alimentelor și alte combinații între funcțiile de mai sus.

Gătirea alimentelor este ajutată de câteva tehnologii implementate pe acest model de către cei de la Beko. Vorbim de exemplu despre așa numit gătire 3D ce permite prepararea simultană a două sau trei feluri de mâncare în același timp fără ca aromele să se amestece între ele. Acest lucru se realizează printr-un control al temperaturii pe toată suprafața și dirijarea precisă a aerului cald.

Pentru o încălzire rapidă a cuptorului, necesară la majoritatea preparatelor, cuptorul Beko BIM25400XMS are funcția Booster ce scurtează considerabil timpul necesar pentru atingerea temperaturii optime de introducere a preparatului în cuptor.

Curățare

Am ajuns și la curățarea cuptorului incorporabil. Mai sus am menționat că sticla interioară a ușii este protejată cu un strat special împotriva depunerilor. Acest model este dotat și cu sistem de curățare catalitic, acele panouri rugoase prezente în interiorul cuptorului. Auto curățarea catalitică va prelua un procent mare din particulele de grăsime ce tind să se depună în interiorul cuptorului și astfel petreceți mai puțin timp la curățarea acestui model.

Clasa de consum a acestui model este una bună ( A+ ), cuptorul consumând în medie cam 0,88 kwh sau 0,69 kwh când folosim convecția.

Concluzie

Cuptorul incorporabil Beko BIM25400XMS reușește un echilibru foarte bun între funcții, design și preț. Strategia Beko nu dă greș la acest model. Atuurile acestui model le enumerăm din nou : control digital, ușă amortizată, tavă telescopice, gătire pe mai multe nivele, auto curățare catalitică și sticlă protejată cu Nano Coating. Ca să vorbim și de neajunsuri : consumul este ușor peste medie ( deși nu îți va exploda factura de curent electric) și sticla ce se pătează foarte ușor mai ales că touch-ul este folosit frecvent.

AdminWH
1 Comment
  1. cu conditia sa nimeresyi unul nelovit si nedeformat

    Leave a reply