Cuptor electric incorporabil Arctic AROIE21300C review

 

Arctic nu are neapărat tradiție în producerea cuptoarelor și plitelor incorporabile , dar de la preluarea de către Beko au reușit să intre și pe acest segment cu produse de calitate medie destinate consumatorului din România și nu numai .

Cuptoarele incorporabile de la Arctic au caracteristici suficiente pentru cei fără pretenții prea mari  și de asemenea au prețuri foarte avantajoase pentru buzunarul românilor .

Astăzi am ales să prezentăm cuptorul incorporabil Arctic AROIE21300C care are un preț foarte bun pentru un model cu ventilare și curățare catalitică a interiorului.

Aspect și design

Arctic AROIE21300C seamănă că aspect cu un alt model prezentat de noi dar care este dintr-o clasă superioară – cuptorul  Electrolux EOB3450AOX.

Partea de sus a cuptorului este din inox iar ușa de acces este neagră folosindu-se sticla securizată despre care Arctic spune că este și ușor de curățat.

Acest model are un afișaj amplasat central unde vedem informații legate de programul de coacere și timpul de preparare . Inox-ul folosit are o tentă argintie și deși nu este foarte rezistent la pete , se curăță relativ ușor dacă folosim soluții speciale .

Poza cuptor incorporabil Arctic AROIE21300C

 

Funcțiile și programele cuptorului Arctic AROIE21300C

Chiar dacă nu vorbim de un produs premium , acest model este destul de complet . Are un număr de 7 programe printre care și programul de decongelare a alimentelor. Programele alese sunt suficiente pentru orice tip de preparat .

Programele complete ale acestui model sunt :

Ventilație ; ventilație cu încălzire superioara; ventilație cu încălzire inferioara; static; static + ventilație; ventilație + încălzire superioara; grill

Pentru o coacere eficientă pe toate nivelurile acest cuptor incorporabil este dotat și cu ventilator de convecție ( care totodată ajută la reducerea consumului de energie ) .

În partea din spate alături de ventilator avem și panoul absorbant pentru autocurățirea catalitică .

De obicei pe modelele low-cost nu regăsim această opțiune ( uitați-va la cuptoarele incorporabile ieftine de la Whirlpool de exemplu ) dar Arctic a decis să echipeze acest model cu aceasta opțiune ușurând astfel munca celei ( sau celui) care trebuie să curețe interiorul cuptorului .

Cât privește consumul , cuptorul incorporabil AROIE21300C se încadrează în clasa A -20% , în ciclul clasic având valoarea 0,88 KWh/h  iar când gătim cu convecție aceasta scade la 0,79 KWh/h .

Concluzii

Vezi pret aici

 

Plusuri

Din ceea ce spun utilizatorii se pare că acest model este destul de reușit , preparatele sunt gătite destul de bine iar coacerea nu lasă de dorit. Per total avem un produs de calitate medie dar care vine cu convecție , autocurățire și display digital la un pret rezonabil, adică dacă facem un raport preț-calitate realizăm că nu e de neglijat acest model.

Așadar este unul din cele mai bune cuptoare ce pot înlocui aragazul clasic la un preț foarte mic.

Minusuri

Arctic nu produce cuptoare incorporabile de top și este clar că Arctic AROIE21300C nu este construit din cel mai rezistent inox sau cel mai bun plastic. Comutatoarele de comandă par fragile , iar inoxul folosit nu are o calitate superioară .

AdminWH
1 Comment
  1. Buna ziua. Am acest cuptor de aproape 10 ani. In afara de faptul ca s-au sters marcajele de pe panoul central cuptorul a functionat si functioneaza in continuare impecabil. Butoanele au rezistat foarte bine iar inox-ul nu da semne de oboseala. Dupa fiecare curatare mai temeinica arata ca nou. Inclusiv sticla. Becul din interior nu l-am schimbat niciodata. Cuptorul a fost si este folosit constant (3-4 ori pe saptamana) .

    Leave a reply