Cuptor electric Electrolux EOE7C31X review

Aspect

Electrolux EOE7C31X are un design ultra modern, o combinatie de inox si un display central de tip touch din sticlă neagră. De la prima interacțiune îți dai seama că ai în față un produs din gama superioară Electrolux. Sticla este ușor de curățat cu o simplă lavetă iar inox-ul are o textură mătuită fiind astfel mai protejat de zgârieturi și aspectul inestetic al acestora/

Ușa cuptorului electric este cu închidere amortizată, deci nu se va izbi atunci când se închide -un plus atunci când scoți o tavă cu ambele mâini.

Partea de control a cuptorului este de tip touch, neavând butoane fizice care să fie supuse deteriorării. Marcajele comenzilor de pe display sunt oarecum greu de descifrat la prima vedere, așa că va trebui să folosești manualul produsului până îți intri în mână. Culoarea afișajului este albă, mult mai bine integrată în designul cuptorului decât galbenul sau portocaliul folosit la iluminarea altor modele.

Interiorul cuptorului electric EOE7C31X este destul de generos având o capacitate de 72 litri. Permite așadar gătirea a 2 sau chiar 3 preparate simultan fără probleme.

Ca și accesorii, Electrolux ne pune la dispoziție o tavă adâncă, perfectă pentru prăjituri. De asemenea vine echipat cu șine telescopice pentru ușurința testării preparatului fără a fi nevoie să ținem de tavă. Alte accesorii incluse: tava de colectare emailată și un raft de sârmă pe care îl folosim la alte preparate.

Vorbim mai jos și de senzorul de temperatură cu care vine echipat acest model de cuptor electric și la ce ne ajută el.

Video

Funcții și programe

Cuptorul Electrolux EOE7C31X este aproape automatizat. Vine cu programe presetate pentru gătirea diferitelor preparate : program friptură vită, program friptură porc, program pui, program pizza, program pentru brioșe, program quiche lorraine, program pentru pâine, program pentru cartofi gratinași și unul pentru lasagna.

Pe lângă aceste programe de gătire care ușurează munca ta, poți folosi și manual acest cuptor, selectând tipul de încălzire dorit  din cele 11 posibilități.

Față de alte modele. EOE7C31X are mai multe facilități:

  • grill-ul are 2 trepte, una mai puțin intensă pentru preparate plate și una mai intensă pentru gătirea cărnii.
  • gătire cu aer cald și umed, un program special ce economisește energie.
  • program de menținere caldă a preparatului
  • program favorit – orice program la care ai făcut setări personalizate poate fi salvat apăsând butonul favorite. Următoarea dată, poți seta cuptorul prin simpla selectare a programului favorit pentru ca rețeta să îți iasă exact la fel.

Senzorul de temperatură

EOE7C31X vine cu acest senzor care te va ajuta mult la gătirea cărnii în special. Senzorul de temperatură se montează în locașul special din interiorul cuptorului electric iar celalălt vârf se introduce în mijlocul cărnii.

Apoi, pe display se va activa setarea temperaturii cărnii, mai exact la ce temperatură este gătită carnea. Aceasta este des menționată în rețetele mai complexe și este un mod precis de a găti carnea la un nivel profesionist. Setezi temperatura cărnii, programul dorit, iar cuptorul va crea un ciclu de gătire personalizat în funcție de alegerile tale.

Când carnea este gata, adică temperatura raportată de senzor este cea setată de tine, cuptorul va opri gătitul și se va opri automat.

Nu uităm să menționăm că acest model vine cu oprire automată a încălzirii pentru protecție dacă este uitat pornit, cu funcție de încălzire rapidă și gătire egală pe toate zonele.

Rezumând, este un cuptor perfect pentru cei pretențioși și care nu vor să testeze diverse programe și temperaturi pentru a obține preparate gătite ca la carte. Nu îți trebuie decât puțină atenție la învățarea funcțiilor acestui cuptor.

Curățare și consum

Curățarea cuptorului electric Electrolux este de tip catalitic pe toate cele 3 zone interioare.

Curățarea catalitică este eficientă, dar uneori apar pete pe pereții cuptorului care sunt mai dificil de curățat pe acest tip de material. Mai multe despre curățarea catalitică în acest articol.

Panourile catalitice pot fi curățate doar cu cârpă și apă în general, neavând voie să folosim soluțiile clasice de curățare folosite la cuptoare.

Auto curățare

La acest model, există un program special care face autocurățarea care durează în jur de o oră. Practic, cuptorul se încălzește la 250 de grade și elimină grăsimea prin ardere.

Ușa se demontează foarte ușor și geamurile pot fi curățate manual sau chiar la mașina de spălat dacă aveți una de capacitate mai mare.

Per total, nota mea pentru curățare este foarte bună mai ales datorită ușurinței cu care se pot demonta componentele ce necesită întreținere.

Consumul este redus, cum ne-am aștepta de altfel la un model premium. La gătire cu convecție de aer cald, Electrolux EOE7C31X consumă doar 0,69Kw/ciclu. La gătirea normală, consumul este ușor mai ridicat, producătorul raportând 0,93Kw/ciclu și clasa de eficiență energetică A+.

Concluzie

Nu este un cuptor pentru oricine. Programele automate de gătire sunt perfecte pentru oricine nu are timp de testat temperaturi și timpi de coacere, dar totodată cuptorul acesta necesită un timp de acomodare mai mare cu comenzile și programarea diverselor funcții.

L-aș vedea perfect pentru cuplurile tinere care nu au mult timp la îndemână și care se descurcă foarte bine cu tehnologiile noi. Desigur, oricine poate folosi acest cuptor fără probleme, dar bătrânilor li s-ar putea părea dificil de setat acest model.

Senzorul de temperatură este probabil ideal pentru cei ce consumă frecvent carne la cuptor, carne care de obicei este mult mai greu de gătit mai ales când vorbim de vită. Majoritatea ne-am lovit de preparate uscate sau prea crude, neavând un astfel de instrument la îndemână.

Calitatea lui este superioară – de la aspectul exterior, display-ul touch elegant și accesoriile incluse care fac gătitul mai ușor. Ușa ce se închide ușor cu amortizare și acele șine telescopice ajută atât de mult la verificarea preparatului sunt extrem de utile și nu ar trebui să lipseasca de la nici un cuptor electric de peste 1000 lei.

Consumul redus și capacitatea interioară generoasă completează acest produs care face toți banii atunci când îl găsim la reducere – undeva pe la 1500 -1800 lei. Depinde de magazin și ofertă.

Cuptor electric Electrolux EOE7C31X review
Cuptor electric Electrolux EOE7C31X review
AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply