Combina frigorifica Beko RCNA400E20ZX – review

Printre produsele celor de la Beko, unele aparate frigorifice sunt mai comune, altele mai spectaculoase, dar majoritatea merită să îţi opreşti atenţia şi asupra lor. Aşa se întâmplă şi cu Beko RCNA400E20ZX, o combină frigorifică despre care nu se poate spune că atrage atenţia prin ceva anume, dar care reuşeşte să fie destul de convingătoare.

combina nofrost inox Beko RCNA400E20ZX

Design şi compartimentare

Chiar dacă nu prezintă nimic foarte deosebit din punct de vedere vizual, această combină este totuşi o apariţie destul de elegantă în orice bucătărie. Asta pentru că exteriorul este unul din inox cu proprietăţi anti amprentă şi astfel de modele vor fi mereu unele destul de apreciate. Are şi un panou de control LCD, dar acesta este unul mic şi discret. În plus, aparatul având 201 cm, se poate spune că panoul este un pic prea sus.

spatiu interior Beko RCNA400E20ZX

În interior lucrurile stau cam la fel, adică bine, dar nu spectaculos. Asta pentru că, în ciuda înălţimii, nu vorbim despre o combină extrem de mare. Frigiderul are o capacitate de 257 l, iar compartimentarea este decentă. Împărţirea este făcută prin trei rafturi de sticlă şi, dacă nu este loc suficient, fiecare dintre ele poate să fie scos cu uşurinţă. Pe uşă există alte patru rafturi, plus compartimentul pentru legume şi fructe (chiar dublu) aşezat la baza frigiderului, deci putem vorbi despre o dispunere completă.

Congelatorul de 97 l are şi el trei compartimente şi în tot cazul este ceva mai mare comparativ cu frigiderul.

spatiu congelator nofrost Beko RCNA400E20ZX

Funcţii şi tehnologii

Aici situaţia se mai schimbă, pentru că modelul chiar este unul destul de modern. Cel mai important este faptul că are un sistem de răcire Neo Frost, adică nici nu face gheaţă şi răceşte totul şi cu 20 % mai repede (graţie funcţiilor No Frost şi Active Dual Cooling). Dacă vrei totuşi ceva în plus, poţi alege să pui în funcţiune sistemele de super răcire sau super congelare. Siguranţa alimentelor este menţinută datorită garniturii anti bacteriene, iar filtrul pentru mirosuri şi sistemul de ionizare îşi fac treaba aşa cum trebuie.

Clasa energetică este un alt aspect important pentru orice aparat electrocasnic, iar în acest caz modelul de faţă se descurcă decent, dar nu excepţional. Aşadar, se încadrează în categoria A+, ceea ce aduce un consum anual de 346 kW, nici prea mult, dar nici foarte puţin. Iar nivelul de zgomot de 43 dB este acceptabil, deşi îi poate deranja pe unii cumpărători mai sensibili.

Concluzii

Beko RCNA400E20ZX este un aparat frigorific de calitate, care dacă nu impresionează prin exteriorul din inox, o va face destul de sigur prin funcţiile sale moderne. Totuşi, nu este nici perfect, fiind un pic prea mic în comparaţie cu înălţimea sa impozantă, dar şi făcând parte dintr-o clasă energetică ce aduce un consum acceptabil, dar nici pe departe cel mai scăzut de pe piaţă.

Pro:

Combina arată bine şi este o achiziţie interesantă în orice bucătărie

Are sistem No Frost pentru congelator şi frigider

Control electronic extrem de precis

 

Contra:

Nu este chiar atât de mare pe cât promite înălţimea

Raport calitate preţ un pic deficitar

AdminWH
1 Comment
  1. Detin aceasta combina dar am o problema si astept rezolvare este in garantie si in timpul cand porneste merge frumos si de o data incepe sa zornaie,si acest zgomot este deranjant .O parere ce ar putea fi?

    Leave a reply