Ce lada frigorifica sa cumpar ?

Fiind sezonul taierii porcului si a depozitarii pentru iarna, multi dintre voi cautati o lada frigorifica ieftina, buna, incapatoare si asa mai departe.

Trebuie spus de la inceput ca puteti opta pentru un congelator vertical sau pentru o lada frigorifica. Care solutie e mai buna ? Pai depinde.

Pentru cei ce vor sa separe fiecare tip de carne sau legume puse la congelat atunci probabil un congelator e cea mai buna alegere. Avand un numar suficient de sertare separate, congelatorul permite sortarea eficienta a alimentelelor si usureaza treaba atunci cand vrem sa folosim o anumita carne pusa la pastrat. In cazul lazii frigorifice, de multe ori e foarte greu sa accesam anumite pachete depozitate in partea inferioara si e foarte greu sa le sortam.

Lada frigorifica are in schimb un avantaj major, spatiul mai mare de depozitare si posibilitatea sa punem la pastrat bucati mai mari de carne care nu ar incapea in sertarul unui congelator. Deci pentru taierile de animale se prefera o lada frigorifica cu un volum mare de depozitare.

Cum aleg o lada frigorifica buna ?

Trebuie sa tinem cont de ceea ce avem nevoie.

Primul criteriu este volumul interior. Acesta este masurat in litri si trebuie sa fie suficient pentru ceea ce avem nevoie. Preferabil ar fi sa alegeti lazile care au peste 120 de litri pentru cantitati mari.

Foarte important. Odata cu volumul interior al lazii frigorifice vor creste si dimensiunile exterioare . Asadar, masurati cu atentie spatiul unde veti amplasa lada pentru a nu avea surpriza sa nu incapa.

Faceti calculele si alegeti cel mai mare volum interior raportat la dimensiunile exterioare care va incap in locuinta.

Clasa energetica a lazii frigorifice

Pentru a fi eficienta pentru buzunarul nostru, o lada frigorifica trebuie sa consume cat mai putina energie electrica. Uitati-va la clasa energetica a lazii care trebuie sa fie A, A+ sau chiar cu mai multe plusuri. Comparati modelele de aceeasi dimensiune, pentru ca e clar ca o lada frigorifica cu volum mai mic va consuma mai putin curent electric.

Tratamentul interior al lazii frigorifice

Unele modele de lazi frigorifice au pereti interiori tratati antibacterian. Este un lucru important, pentru ca alimentele tind sa se altereze si sa produca mirosuri, etc. Verificati specificatiile produsului dorit pentru a vedea daca are tratament antibacterian.

Functionare personalizata in functie de incarcarea cu alimente

Unele lazi frigorifice au senzori care pot seta functionarea produsului in anumiti parametri in functie de cate alimente am pus in ea. Whirlpool are lazile cu al 6 lea simt ce pot scadea consumul de energie daca am pus mai putine alimente in lada frigorifica sau daca nu am deschis-o de mai mult zile.

Nivelul de zgomot al lazii frigorifice

Poate nu este asa important pentru multi dintre voi. Dar daca lada frigorifica este amplasata intr-o camera unde mai si stam in cursul zilei atunci un nivel de zgomot mare poate fi deranjant. Nivelul de zgomot este trecut pe fisa lazii frigorifice si este exprimat in decibeli, ideal este sa fie cat mai mic.

 

Acestea fiind spus, va doresc succes in alegerea unei lazi frigorifice bune si cat mai ieftine. Daca optati pentru cumpararea unei lazi frigorifice second hand mare atentie la consumul de energie in special si la garniturile de etansare care se degradeaza in timp.

 

Ce lada frigorifica sa cumpar ?
Ce lada frigorifica sa cumpar ?
AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply