Bosch PIA645B18E, una dintre cele mai bune plite cu inductie de pe piata

1
plita pe inductie de la Bosch pia645b18e
8.5
Bosch PIA645B18E, una dintre cele mai bune plite cu inductie de pe piata
Bosch PIA645B18E, una dintre cele mai bune plite cu inductie de pe piata
8.5Expert Score
Review

O plita de calitate de la Bosch

Calitate
9
Functii
8.5
Pret
8

Plitele încorporabile au devenit aparate electrocasnice foarte utile, care aduc în bucătărie un aer de modernitate, dar şi o utilitate deosebită, mai ales pentru cei care îşi doresc un look mai puţin clasic pentru această cameră. Şi chiar dacă plitele pe gaz încă sunt cumpărate, avantaje mai mari sunt aduse de cele electrice, atât în ceea ce priveşte consumul de energie, dar şi când vine vorba despre performanţe şi accesorii suplimentare.

Plita încorporabilă Bosch PIA645B18E este un astfel de produs, extrem de modern şi binevenit în orice bucătărie, care utilizează la maxim funcţionarea prin inducţie, scăzând timpul necesar fierberii cu până la 50%.

 

Aspect

În ceea ce priveşte aspectul, Bosch PIA645B18E este o plită încorporabilă electrică cu dimensiuni de 5.7 x 58.3 x 51.3 cm. Culoarea neagră este sobră şi clasică, dar ajută şi la uşurinţa cu care plita se poate curăţa. La acest aspect contribuie şi sticla din care este construită, aceasta fiind şi foarte rezistentă. Un mic neajuns este reprezentat de lungimea cablului de alimentare. Cu doar 1.1 metri, plita trebuie situată destul de aproape de o priză, ceea ce împiedică montarea în orice parte a bucătăriei.

plita pe inductie de la Bosch pia645b18e

După cum am mai spus, Bosch PIA645B18E este o plită electrică de ultimă generaţie, care utilizează inducţia pentru a încălzi suprafaţa de gătire. Plita are un număr de patru arzătoare, fiecare cu nu mai puţin de 17 trepte de putere. Acestea se pot regla prin intermediul unui control touch situat în partea frontală. Foarte uşor de folosit, acest sistem modern înlocuieşte complet butoanele clasice şi oferă posibilităţi multiple de setare utilizatorului.

Funcţii

Cele patru arzătoare sunt situate în colţuri, pe fiecare parte existând unul de dimensiuni mici şi unul de dimensiuni mari. Cele mici au o putere de 1.4 KW iar cele mari de 1.8 KW, suficient pentru a găti absolut toate preparatele dorite. În plus, datorită funcţiei suplimentare power boost, plita începe să funcţioneze la putere maximă, scăzând cu 50% timpul necesar fierberii.

Fiind o plită de calitate premium, Bosch PIA645B18E are însă şi alte funcţii suplimentare, cum ar fi timer-ul, sistemul de avertizare, dar şi diverse sisteme de siguranţă, cum ar fi cel împotriva copiilor şi cel de deconectare automată. Se remarcă şi funcţia quick start, care activează automat zona de gătit.

Consumul de energie electrică al plitei este unul redus, aşa că Bosch PIA645B18E poate fi considerată ca fiind un înlocuitor foarte bun pentru plitele sau aragazurile care funcţionează pe gaz.

Vezi plite inductie Bosch aici

 

Concluzii

Trebuie spus şi că vorbim despre un aparat electrocasnic destul de scump, aşa că cei interesaţi trebuie să se aştepte la o investiţie mai substanţială. Cu toate acestea, calitatea premium aduce şi numeroase avantaje, un sistem de control foarte modern, eficienţă energetică şi posibilitatea de a găti mai repede. Aşadar, se poate spune că în ceea ce priveşte raportul calitate preţ, plita electrică Bosch PIA645B18E se prezintă foarte bine, fiind unul dintre cele mai bune produse de acest fel de pe piaţă. Şi, neavând niciun minus notabil, ea nu poate fi decât recomandată celor care doresc să îşi îmbunătăţească bucătăria cu aşa ceva.

AdminWH
2 Comments
  1. Am cumpărat acest tip de plita Bosch , in ianuarie 2014. La șapte luni după ieșirea din garanție , in septembrie 2016 s-a defectat . Pentru reparație , service-ul agreat de Bosch mi-a făcut un calcul de 1000 lei! Așa ca am optat pentru achiziționarea altei plite , a altui producător bineînțeles!

    Leave a reply