Beko RDSA290M20X review – frigider de buget

Beko RDSA290M20X este unul dintre frigiderele mai comune ale firmei şi de altfel şi unul dintre cele mai ieftine din oferta lor. Pare el să fie unul rău? Nicidecum, fiind chiar destul de promiţător pentru persoanele care nu au un buget de achiziţii chiar atât de mare.

Design şi compartimentare

Deşi este un aparat la un preţ mai mic (nu extrem de mic, totuşi), acesta vine cu un aspect cel puţin interesant. Exteriorul din inox cu proprietăţi anti amprentă îi oferă un statut oarecum premium, măcar din acest punct de vedere. În rest, nu surprinde, pentru că nu are nici afişaj electronic nici dozator de apă, dar la banii ceruţi în schimbul său nu te puteai aştepta la aşa ceva.

frigiderul ieftin RDSA290M20X

În interior lucrurile stau cam la fel. Cu alte cuvinte, nu vei cumpăra un frigider ultra modern, ci doar unul util şi perfect pentru două sau trei persoane, din punct de vedere al mărimii. Frigiderul este mărişor, având un volum de 209 l, adică suficient pentru banii ceruţi. În plus, venind cu doar trei rafturi şi compartimentul pentru legume şi fructe, compartimentele care se formează astfel sunt suficient de mari pentru a putea primi şi vase de dimensiuni rezonabile fără să scoţi vreun suport din sticlă. Grătarul pentru sticle este şi el prezent, la fel ca şi trei rafturi pe uşă, din care unul oferă un spaţiu generos pentru ouă.

Congelatorul este ceva mai mic, ajungând doar până la 69 l. Pentru a păstra preţul la un nivel mai redus s-a renunţat la ideea de a-l compartimenta dinainte, el venind cu un raft din sârmă care poate să fie ajustat.

frigider beko gri RDSA290M20X

Funcţii şi tehnologie

Fiind un produs mai ieftin, nu trebuie să ne aşteptăm la dotări tehnologice de vârf din partea sa. Nu are un sistem de dezgheţare automată nici pentru frigider, nici pentru congelator şi nici sistem de răcire No Frost sau de alt tip. Se poate spune că este un model destul de banal, dar în privinţa răcirii şi congelării îşi face bine treaba.

Clasa de eficienţă energetică este cea obişnuită pentru foarte multe aparate frigorifice de la Beko, adică A+. Astfel, frigiderul consumă 255 kw/an, acceptabil dacă luăm în calcul mărimea sau, suprafaţă care trebuie răcită dar şi preţul.

În cele din urmă, cu un nivel de zgomot de 42 db, se poate spune că unele persoane probabil nu vor avea o problemă cu el, în timp ce altele nu îl vor considera prea silenţios.

Concluzii

Dacă eşti în căutarea unui frigider şi bugetul nu este cel mai mare cu putinţă, atunci Beko RDSA290M20X poate să fie o alegere extrem de inspirată pentru că este încăpător, are un design plăcut cu inserţii premium iar din punct de vedere al consumului, se prezintă decent. Nu oferă foarte multe tehnologii de ultimă generaţie, dar sunt sacrificii normale.

Pro:

  • Raport calitate preţ excelent
  • Un frigider ieftin şi încăpător
  • Exterior din inox, ceea ce îi oferă un aspect premium
  • Consum relativ redus de energie

Contra

  • Nu vine cu nicio tehnologie care să îl scoată în evidenţă
  • Dezgheţare exclusiv manuală
  • Nivel de zgomot ușor ridicat ( 42 decibeli ) comparativ cu modelele mai voluminoase

 

 

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply