Arctic ANK275+, combina mică şi ieftină, dar cu tot ce îi trebuie

Care este cel mai bun purificator de aer ?

Necesitatea unui purificator de aer apare de cele mai multe ori cand descoperim ca suferim de diverse probleme respiratorii.

Alergenii, astmul bronsic, bronsitele la copii si multe ale afectiuni impun cumpararea unui purificator de aer.

Desigur, acesta este un aparat folositor si care protejeaza sanatatea oricarei persoane, nu numai a celor care sufera de afectiuni respiratorii.

Un purificator de aer filtreaza aerul din incapere eliminand alergenii, mucegaiul, fumul de tigara, praful, noxele, acarienii, polenul si multe altele.

Functioneaza destul de simplu : preia aerul din incapere, il trece prin sistemul de filtrare propriu si apoi il recircula in locuinta. Cel mai important este elementul de filtrare care da eficienta purificatorului de aer in eliminarea tuturor celor mentionate mai sus.

Este obligatorie achizitia unui purificator de aer daca :

  • avem un copil alergic sau cu astm ( alte afectiuni ale bronhiilor si pulmonare) si locuim intr-o zona cu mult praf sau avem si un animal de companie.
  • avem igrasie sau mucegai sau am scapat de curand de ele si vrem sa respiram un aer curat.
  • fumam in casa si vrem sa eliminam mirosul neplacut si nesanatos.

Tinand cont ca sursele de poluare au crescut iar afectiunile respiratorii la copii sunt tot mai dese, un purificator de aer nu trebuie sa lipseasca din nici o locuinta. Cele mai bune purificatoare de aer asigura un aer curat si racoros in incapere si ne protejeaza sanatatea. 

Top purificatoare de aer pentru locuinta

Am ales pentru tine cele mai populare purificatoare de aer pentru locuinta. Le-am ales pe baza review-urilor utilizatorilor si raport pret calitate. Iata topul celor mai bune purificatoare de aer.

Airvax Alb/Negru

Un purificator de aer cu filtru electrostatic cu durata de viata pana la 3 ani. Certificat ECARF, 3 nivele de viteza si telecomanda. Cu dimensiuni reduse si un design compact, are capacitatea de a filtra aerul intr-o incapere de pana la 25 m2.

CA366 Clean Air Optima

Este un purificator de aer cu lampa UV, ionizare si nu necesita inlocuirea filtrelor. Este eficient la suprafete de pana la 40 m2. Este dotat cu nanofiltru, filtru fotocatalitic ionizare, filtru electrostatic si lampa UV - toate asigurand purificarea aerului foarte eficient.

CA807 Clean Air Optima

Un purificator de aer performant ce are si functie de umidificare/ spalare a aerului. Asigura un aer pur pentru suprafete de pana la 70 m2 deci se preteaza pentru spatii mari. Tehnologie de filtrare carbune activ si filtru ceramic nano-argint.

CA401 Clean Air Optima

Este un purificator de aer eficient pe suprafete de pana la 60 m2. Tehnologie de filtrare cu plasma, filtru electrostatic, ionizare si filtru UV. Nu necesita inlocuirea filtrelor ci doar curatarea lor la anumite intervale de timp. Foarte eficient impotriva substantelor daunatoare.

Cum aleg un purificator de aer bun

In magazine gasim multe modele de purificatoare de aer, unele mai ieftine si altele mai scumpe. Desigur, e foarte important sa cumperi purificatorul de aer potrivit pentru locuinta ta.

Te intereseaza trei caracteristici ale unui purificator de aer bun :

  • volumul de aer pe care il poate purifica si suprafata pentru care se preteaza acel model de purificator aer. Purificatoarele de aer obisnuite purifica aerul pe o suprafata de 20 -30 m2.
  • sistemul de filtrare al purificatorului de aer.
  • nivelul de zgomot al purificatorului de aer care trebuie sa fie cat mai redus.

Volumul de aer si suprafata locuintei

Cand cumparati un purificator de aer verificati la cati m2 se preteaza a fi folosit. Alegeti un model care sa se potriveasca in camera unde vreti sa il amplasati. Nu alegeti un model care acopera o suprafata mai mica decat dimensiunile camerei pentru ca acesta va fi ineficient si suprasolicitat.

Deci, daca camera are 15 m2 alegeti un purificator de aer usor mai performant – de exemplu care este eficient pana la 20 m2.

Pe unele purificatoare de aer este trecut si volumul de aer filtrat, dar este mai greu de corelat cu eficienta din punct de vedere al consumatorului.

Daca detii un animal de casa, in locuinta sunt mai multe persoane sau se fumeaza, atunci alege un purificator mai puternic care acopera o suprafata mai mare sau purifica un volum de aer mai mare.

Sistemul de filtrare al purificatorului

Poate cea mai importanta caracteristica a purificatorului de aer este sistemul de filtrare. Pana la urma, sistemul de filtrare asigura un aer curat si opreste toate substantele nocive.

Un purificator de aer bun ar trebui sa aiba certificarea ECARF ca in poza de mai jos. Aceasta certificare se bazeaza pe o testare clinica a stoparii alergenilor ( polen ) si arata ca purificatorul este foarte eficient din acest punct de vedere, important pentru cei ce sufera de bronsite sau astm precum si alte afectiuni cauzate de agentii alergeni din aer.

Purificatoare cu filtru de aer HEPA. 

HEPA ( in traducere  High-Efficiency Particulate Arrestance) arata ca filtrul opreste pana la 99,7 % din particulele nocive din aer cu dimensiuni de pana la 0.01 microni. Astfel, echiparea cu filtru HEPA arata ca purificatorul este de o calitate foarte buna si va filtra aerul foarte eficient.

Filtrele HEPA se schimba la intervale bine stabilite de timp, de obicei la cateva luni.

Se pot gasi modele de purificatoare cu filtre HEPA combinate cu filtre carbon care sporesc eficienta purificarii aerul in incapere.

Purificatoare de aer cu filtru electrostatic.

Desi sunt mai scumpe, aceste purificatoare sunt mai eficiente decat cele cu un simplu filtru HEPA. Filtrul electrostatic are o durata de utilizare de cativa ani, astfel ca este si mai economic chiar daca investitia initiala este mai mare.

Indiferent de tipul de purificator ales, verificati disponibilitatea si pretul schimbarii elementelor de filtrare ca sa evitati costurile sau chiar schimbarea purificatorului daca nu gasiti filtre pentru inlocuirea celor vechi.

Unele purificatoare performate au o combinatie de filtre incluzand HEPA, electrostatic si alte tehnologii de filtrare cu eficienta ridicata.

purificare-aer-cu-filtrare.jpg
filtru-purificator-aer.jpg

Functiile si optiunile purificatoarelor de aer

Functiile purificatoarelor de aer difera in functie de calitatea si pretul acestora. Desigur, functia de baza ramane aceeasi dar o suita de optiuni disponibile conteaza atunci cand alegem un purificator de aer bun.

Reglajul treptelor de viteza 

Purificatoarele de aer performante permit setarea mai multor viteze de functionare. Este utila aceasta optiune de exemplu pe timpul noptii cand dorim ca purificatorul sa functioneze mai silentios si putem seta o treapta de viteza mai mica.

Unele purificatoare vin si cu telecomanda pentru controlul vitezei de recirculare a aerului din incapere sau pentru setarea altor functii.

Atentionare privind inlocuirea filtrului

Pentru a te asigura ca ai intotdeauna un aer curat in incapere, trebuie ca purificatorul sa aiba un indicator sau sistem de avertizare cand se impune inlocuirea filtrului. Lipsa acestui indicator poate duce la filtrarea necorespunzatoare a aerului, filtrul fiind imbacsit cu particule.

Nivelul de zgomot al purificatorului de aer

Tinand cont ca acest tip de aparat functioneaza cam tot timpul, este important sa aiba un nivel de zgomot cat mai redus care sa nu deranjeze. Purificatoarele de aer performante au un nivel de zgomot mai redus si un mod silentios pentru noapte.

Dimensiunile purificatorului de aer si consumul de energie electrica

Este important ca un purificator de aer sa aiba un design cat mai compact pentru a nu ocupa spatiu si a putea fi mutat cu usurinta in orice camera.

De asemenea consumul de energie electrica trebuie sa fie cat mai redus pentru ca vorbim de un aparat electrocasnic care functioneaza non-stop in cele mai multe cazuri.

Reglare umiditate aer

Anumite modele de purificator aer asigura totodata un nivel de umiditate optim al aerului recirculat, stiind faptul ca un aer prea uscat afecteaza persoanele cu afectiuni pulmonare. 

Producatori importanti de purificatoare de aer

Sa vorbim putin si despre cei mai importanti producatori de purificatoare de aer care asigura o calitate si fiabilitate ridicata a produselor. Producatorii alesi de noi sunt unii de incredere si care au numeroase certificari privind calitatea aerului purificat de la laboratoare proprii sau independente.

 

Purificatoare de aer Philips

Philips are o traditie veche cand vorbim de electrocasnice si aparatura medicala.

Purificatoarele de aer Philips sunt certificate ECARF si purifica aerul mult mai bine decat alte produse de pe piata. 

Modelele recente au inclusa functia Nanocloud ce asigura o umiditate optima a aerului din incapere.

Purificatoare de aer Airvax

Originar din Marea Britanie, producatorul este si el certificat ECARF si a lansat unele din cele mai populare modele de purificatoare aer.

Ultimile aparate au filtru electrostatic cu durata de viata 3 ani si un design compact.

Purificatoare de aer Clean Air

Un brand foarte popular si la noi care produce o gama variata de aparate pentru filtrarea si purificarea aerului.

In ultimile modele sunt inglobate tehnologii de top ( cum ar fi ionizarea) si sisteme de filtrare HEPA, electrostatice, carbon si filtre nano.

Alege un purificator de aer bun. Modele populare si foarte bune in lista de mai jos.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply