Aer conditionat Vision Touch VTAC 12INV review – ieftin dar bun ?

Dacă e sezonul cald o să vorbim despre aerele condiționate. Pentru cei ce au un buget mai redus dar vor un aer condiționat bun prezentăm astăzi modelul Vision Touch VTAC 12INV.

Vision este un brand nou, clar nu unul din cele consacrate dar care își propune să ridice puțin ștacheta calității față de rivalii săi.

Este un aparat de aer condiționat tip inverter cu o capacitate de răcire 12000 btu. Modelele inverter au un consum redus de energie electrică, un randament mult mai bun și o viață mai lungă decât vechile modele de tip on/off.

Nu intrăm în detalii tehnice, acum majoritatea aerelor condiționate aflate la vânzare sunt de tip inverter.

Capacitatea de răcire este gândită pentru 25- 35 m2, dar face față cu brio unui apartament cu 2 camere.

aer-conditionat-vision-VTAC_12INV

Aspectul este unul minimal dar cu un design modern pentru unitatea interioară. Avem un display led central care afișează temperatura și 4 indicatoare pentru funcțiile active.

Telecomanda are afisaj al temperaturii iar comenzile sunt relativ bine amplasate, mai puțin poate butoanele din zona inferioară destul de micuțe.

Funcții

Aerul condiționat Vision Touch VTAC 12INV vine cu funcțiile de bază dar de altfel cele mai folosite. Are răcire clasică, recircularea aerului, reglarea direcției fluxului de aer, modul Sleep pentru noapte și auto restart.

În modul Sleep temperatura scade cu un grad pe oră apoi stagnează, astfel se obține economie de energie precum și un zgomot foarte redus în funcționare fără a sacrifica confortul oferit.

De asemenea are și funcția Timer care permite programarea timpului de funcționare în funcție de preferințele noastre.

Consum și filtrare aer

Aerul condiționat prezentat aici are nivelul de eficiență A ++ , în medie consumând cam 300 KWh pe an. Poate fi folositși pentru încălzirea locuinței dar consumul va fi considerabil mai mare.

Pe partea de filtrare, acest model vine cu un filtru lavabil clasic fără a excela ca și protecție. Nu este de recomandat persoanelor sensibile puternic la alergeni trebuind ales în acest caz un aparat de aer condiționat cu sistem de filtrare mai complex.

Nivelul de zgomot este rezonabil atingând un nivel minim de 53 db în modul de noapte ( cum spuneam și mai sus).

 

Concluzie

Este un best deal al momentului. Marca Vision vine cu produse mai calitative decât ale noname-uri așa că fiabilitatea ar trebui să fie peste medie. Prețul este unul foarte bun pentru un aparat de aer condiționat numai bun pentru apartamentele noastre și poate doar filtrarea este un capitol la care nu excelează.

AdminWH
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply